הקשר בין השמנה לתרופות כמו לוסטרל

דיון מתוך פורום  רפואה דחופה (מיון)

05/09/2016 | 01:18 | מאת: יוסף

שלום בן 40 נוטל כבר כמה שנים לוסטרל במינון של 100 מ"ג בגלל חרדה והתקפי פאניקה. לשמחתי, אני כמעט ולא סובל מהתקפי פאניקה, אבל חרדה קשה לומר שאין בכלל. העניין הוא שעליתי במשקל, וגם הניסיונות שלי להוריד במשקל לא ממש מוצלחים, אל אף שאני עושה פעילות גופנית (הליכה מספר פעמים בשבוע). מה הסיבה שלוסטרל גורם להשמנה? זה משהו בתרופה עצמה? או רק עניין שהיא גורמת להגברת התאבון? יש משהו שיכול לעזור במקביל לשימוש בלוסטרל? יש הבדל בין לוסטרל לבין התרופות האחרות ממשפחת SSRI כמו ציפרלקס וכדו'? תודה

07/09/2016 | 08:55 | מאת: ד"ר רוית רייטר

שלום יוסף לצערי אינני בקיאה ביותר בכל הנוגע לשימוש בתרופות הללו, אך ממה שהצלחתי למצוא מידע על התרופה לוסטרל, הוא שאחת מתופעות הלוואי השכיחות יותר היא דווקא אובדן תיאבון למרות שצויין כי באופן נדיר התרופה יכולה לגרום לעליה בתיאבון ובמשקל, אך עדיין קשה לקבוע האם זה נובע מהתרופה עצמה או מסיבות רפואיות אחרות. אני ממליצה לך לפנות אל רופא המשפחה או אל אותו רופא שרשם לך את התרופה לצורך החלטה על בירור ושינוי טיפול תרופתי כל טוב

מנהל פורום רפואה דחופה (מיון)