שאלה לאחר ניתוחים קיצטר קיבה עברתי סיטי בטן ואגן

דיון מתוך פורום  רפואה דחופה (מיון)

06/09/2016 | 13:06 | מאת: רנין

שלום עקבי כאבי בטן עברתי סיטי בטן ואגן בעבר ניתוח בריאטרי שרוול לאחר מכן סבלתי מרפלוקס קשה שבעקבותיו בוצע מעקף קיבה + כריתת כיס מרה.5/07/2016 ניתוח פרוקסימליזציה של השקתj-j אחרי ניתוח מעקף קיבה נותחתי בגין חוסר איזון מלחים ממצאים סיטי : חומר הניגוד הגיע עד למעי הגס הרוחבי, ללא עדות להרחבת לולאות מעיים. נוזל אגני בכמות קטנה וסביב פיתולי מעי בבטן ימנית תחתונה. ציסטות/זקיקים בשחלה שמאל-ללא שינוי מבדיקה קודמת תמטים סב סגמנטרים ב RML כבד מוגדל משרעתו 19 ס"מ. האם הסיטי תקין ? תמטים סב סגמנטרים ב RML מה זה האם יש לזה משמעות ??

07/09/2016 | 10:15 | מאת: ד"ר רוית רייטר

שלום רנין הממצאים שתיארת אינם מעידים על CT תקין. הממצאים אינם חד משמעיים: מחד חומר הניגוד ששתית לא הגיע עד סוף המעי ומאידך לא נראתה הרחבת לולאות מעי (אני מניחה שהדמית CT בוצעה בחשד לחסימת מעי?) השאלה הינה האם כאבי הבטן חלפו ואיך את מרגישה.. מלבד זאת, תמטים סב סגמנטרים מעידים על כך שהאונה האמצעית של הריאה הימנית לא התפשטה לגמרי, מה שיכול לקרות לאחר ניתוחים היות ובזמן ניתוח מקבלים חומרי הרדמה שמשפיעים על הנשימה. אני מניחה שאת במעקב רופא כירורג לאור ההיסטוריה הניתוחית שלך. חשוב שתיבדקי על ידו, יראה את ממצאי ה CT (עדיף את הדיסק עצמו ולא רק התשובה), בעיקר אם עדיין אינך מרגישה בטוב. בהצלחה

מנהל פורום רפואה דחופה (מיון)