לחץ דם גבוה וצום, מה הסיכון בזה?

דיון מתוך פורום  רפואה דחופה (מיון)

15/08/2016 | 04:06 | מאת: ניר

שלום מה הסיכון בלצום (כולל הימנעות משתיה) באנשים שסובלים מלחץ דם גבוה? (השאלה מתייחסת למשל לתשעה באב ויום כיפור) האם החשש והסכנה הוא מכך שלחץ הדם עלול לרדת בצורה חדה? והאם זה דווקא באם הוא מטופל תרופתית להורדת הלחץ דם, או גם שסובל מלחץ דם גבוה ואינו מטופל קיים הסיכון? ואם אפשר לתת מספרים בערך, מה נחשב ללחץ דם גבוה שיש בו סכנה לצום? מאיזה מספרים? תודה

15/08/2016 | 10:04 | מאת: ד"ר רוית רייטר

שלום ניר עלולה לחול ירידה בלחץ הדם במידה והיה נמוך מלכתחילה כשבאותו זמן המטופל נטל את התרופה. לרוב אנשים מבוגרים עם מחלות רקע נוטים להתייבש יותר ולכן גם תחול ירידה בלחץ הדם. כל טוב

מנהל פורום רפואה דחופה (מיון)