תופעה בלתי ברורה, לא מובנת לרופא משפחה ואורטופד

דיון מתוך פורום  רפואה דחופה (מיון)

09/08/2016 | 15:01 | מאת: משה לוי

קיימת אצלי תופעה שקשה להסביר. תחושה כמו של בועות מתפוצצות. בגפיים תחתונות. זה התחיל לפני כ 6 חודשים בקרסוליים. כעבור כחודשיים זה מורגש בקרסוליים ובירכיים. במגמת עלייה לאורך הגוף, בשבועיים האחרונים זה מורגש בשני העכוזים. הבועות בתפזורת לא ממוקדת. קשה להסביר. זה כמו פלופים כאלה. כמו שאתה שותה מבקבוק ומשמיע 'בלוג-בלוג'. אז זו התחושה, של בלוג-בלוג. אני לא מתבדח כלל. ואני מאוד מוטרד בגלל ההתקדמות של התופעה מהקרסוליים וכעת זה כבר קרוב לבטן. רופאת משפחה לא הבינה אותי. מומחה אורטופדיה גם לא הכיר את התופעה והפנה לראומטולוג שגם הוא או לא הבין על מה אני מדבר או לא מכיר גם. האם התופעה מוכרת? האם לך ד"ר נכבד? האם זו כירורגיה של כלי דם לאורך הגוף. המון תודה. משה

10/08/2016 | 09:48 | מאת: ד"ר רוית רייטר

שלום משה אין לי אבחנה ברורה לתסמינים שאתה מתאר, אך בד"כ אצל אנשים שצוללים יכולה לקרות טראומה לריאות כשבעקבות כך בועות גז יכולות להתפשט מהריאות אל כל מקום אחר בגוף, מה שנקרא תסחיף אוויר, אך זה בא לידי ביטוי באופן חד ולא כרוני כפי שאתה מתאר (ציינת שאתה סובל מהתופעה במשך חצי שנה). זה יכול לקרות גם לאחר הכנסת עירוי תוך וורידי, דיאליזה, ניתוח לב פתוח ופעולות פולשניות אחרות. אני מניחה שרופא המשפחה ביצע בדיקות כלליות, כולל רמות סוכר ותפקודי תריס. מאחר ואתה חש כי חלה החמרה בתסמינים שלך, אולי כדאי שתפנה אל חדר המיון, שם גם יוכל לבדוק אותך כירורג כלי דם ובמידת הצורך לבצע בדיקות מקיפות. בהצלחה

10/08/2016 | 17:55 | מאת: משה לוי

מנהל פורום רפואה דחופה (מיון)