המוגלובין והמטוקריט גבוהים, האם יש בעיה לצום?

דיון מתוך פורום  רפואה דחופה (מיון)

31/07/2016 | 00:02 | מאת: יניב

שלום 41 בן יש לי רמות מוגברות של כדוריות אדומות, כולל המוגלובין 18.5, והמטוקריט גם מעל הנורמה. ככל הנראה זה תוצאה של טיפול הורמונלי (זריקה) שאני מקבל. כי בדיקת JAK2 היתה תקינה. רציתי לשאול האם יש מניעה מלצום צום מלא מאוכל ושתיה (בדגש על שתיה) של 25 שעות (למשל בתשעה באב)? אציין שאני נוטל כבר שנים מיקרופירין 75 מ"ג מניעתי בהמלצת נוירולוגית, בגלל קרדיוליפין חיובי שהיה לי בעבר (נבזק במסגרת בירור לכאבי ראש וחולשה זמנית ביד). ושאלה לסיום. האם המוגלובין והמטוקריט מוגברים גורמים לתחושות שונות, או שלא מרגישים בזה כלל, אלא רואים זאת בבדיקות הדם בלבד? תודה רבה

31/07/2016 | 08:45 | מאת: ד"ר רוית רייטר

שלום יניב אני לא רואה כל מניעה מלצום ותלוי בעד כמה גבוהה רמת ההמוגלובין וההמטוקריט על מנת שזה יבוא לידי ביטוי קליני. ציינת שבדיקת קרדיוליפין היתה חיובית? רצוי לחזור על הבדיקה ולוודא שלא קיימים נוגדנים אחרים בדם, על מנת לוודא שאינך סובל ממחלה אוטואימונית. כל טוב

מנהל פורום רפואה דחופה (מיון)