האם יש קשר בין עליה בכדוריות אדומות ללח"ד

דיון מתוך פורום  רפואה דחופה (מיון)

16/06/2016 | 01:20 | מאת: יואב

שלום האם עליה ברמות המוגלובין והמטוקריט (על רקע של תופעת לוואי של טיפול תרופתי) משפיעים על לחץ הדם? והאם יש לזה השפעה כלשהי גם על רמת החמצן בדם? תודה

16/06/2016 | 07:11 | מאת: ד"ר רוית רייטר

שלום יואב כאשר רמות ההמוגלובין והמהמטוקריט מאד גבוהות זה אכן יכול להשפיע על רמת החמצן בדם, קרי, התאים בגוף אינם מקבלים מספיק חמצן. בנוגע ללחץ דם מוגבר, ייתכן שתחול עליה בלחצי הדם בצורה עקיפה, הכוונה למשל כתוצאה מהשפעה ישירה על מערכת הלב וכלי הדם. ייתכן שהתסמינים שאתה חש הינם נובעים מהתרופה שאתה נוטל? כדאי לבדוק עם רופא המשפחה או עם הרופא שרשם לך את התרופה לצורך החלטה על טיפול חלופי, במידה ויש צורך בכך. יום טוב

מנהל פורום רפואה דחופה (מיון)