חום שלא יורד

דיון מתוך פורום  רפואה דחופה (מיון)

12/06/2016 | 21:24 | מאת: אורן

היי, אני בן 35. בריא. לפני 3 שבועות הייתי מקורר ועם שיעול וחום גבוה 6 ימים. צילום חזה תקין. ואז זה עבר. שבועיים הייתי בסדר גמור לאחר מכן, עדיין רק חולשה. ולפני 5 ימים, שוב חום.. ללא סימפטומים נוספים. בהתחלה רק בלילה ביומיים הראשונים. וב 3 ימים האחרונים לאורך כל היום..כל 7 שעות עולה חזרה אחרי נורופן או אקמול. החום הוא עד 38... ולא יותר גבוה אך משפיע עלי ועל תפקודי. בלילה אני אף סובל מצמרמורות וממש קר לי למרות שהחום הוא 37.8 או מקסימום 38.1.. מה זה יכול להיות? האם יש צורך להגיע לביהח?

13/06/2016 | 08:13 | מאת: ד"ר רוית רייטר

שלום אורן חום ממושך יכול לנבוע מסיבות שונות כגון מחלות דלקתיות, זיהומיות ואף ממאירות כגון לימפומה. בהחלט יש צורך בבירור מעבר לצילום חזה. לגבי ההחלטה להגיע אל חדר המיון- ניתן לבצע בירור חום גם דרך רופא המשפחה, אך במידה והוא לא זמין, מומלץ לפחות לעבור בירור בסיסי במיון, שם גם הרופא יחליט האם יש צורך להמשיך בירור דרך אשפוז או דרך רופא המשפחה בהצלחה

מנהל פורום רפואה דחופה (מיון)