אולטרסאונד בטן עליונה פיענוח

דיון מתוך פורום  רפואה דחופה (מיון)

07/06/2016 | 17:51 | מאת: גלית

באולטרסאונד בטן עליונה הכל תקין חוץ ממצצא פוליפ בכיס המרה צמוד לדופן התחתונה הודגם ממצא רקמתי בגודל 3*4 מ"מ וכן רטרופריטונאום חופשי מבלוטות לימפה מוגדלות. למה הכוונה? ומהן בלוטות לימפה מוגדלות?

07/06/2016 | 21:32 | מאת: ד"ר רוית רייטר

שלום כדאי לפנות אל רופא כירורג לצורך החלטה על CT בטן לבירור הממצא הרקמתי ובהתאם לממצאים ב CT בטן יוחלט על המשך הבירור וכן להחלטה על כריתת כיס מרה בהמשך מאחר והודגם בו פוליפ. בלוטות לימפה גודלות כתגובה לממצא מסויים כגון תהליך גידולי, דלקתי או זיהומי

מנהל פורום רפואה דחופה (מיון)