שאלה לא רפואית

דיון מתוך פורום  רפואה דחופה (מיון)

04/06/2016 | 22:03 | מאת: שלי

היי שאלה לא כל כך רפואית אבל אולי תוכלי לעזור לי. אני צריכה לעבור ניתוח בעיניים. הניתוח יהיה בהרדמה כללית. אני בחורה מאוד ביישנית, ואני קוראת שניתוח בהרדמה כללית הוא בדרך כלל בלי בגדים. אבל אני יעשה את הניתוח כי אין לי ברירה. יש לי בעיה נוספת של סינוס פילונידל מזוהם, לא נבדקתי אבל אני יודעת שזה מה שיש לי. השאלה אם זה אפשרי לשלב לכרות את הסינוס הפילונידל ביחד עם הניתוח של העיניים כי גם ככה אני אהיה רדומה ובלי בגדים.. אפשרי?

05/06/2016 | 08:56 | מאת: ד"ר רוית רייטר

שלום שלי הסיבה שהמטופל אינו רשאי ללבוש את בגדיו בחדר הניתוח הוא בגלל שחדר הניתוח חייב להיות סביבת עבודה סטרילית, לכן, את תתבקשי ללבוש חלוק. שנית, לא ניתן יהיה לבצע במקביל פתיחת סינוס פילונידאלי מאחר ומדובר בשתי פעולות שונות כשפתיחת סינוס פילונידאלי אינה מצריכה הרדמה כללית, אלא מקומית בלבד. שיהיה לך בהצלחה

מנהל פורום רפואה דחופה (מיון)