חתך עמוק באצבע מסכין מטבח גדולה

דיון מתוך פורום  רפואה דחופה (מיון)

29/05/2016 | 14:37 | מאת: קמילה

שלום, שלשום נחתכתי בזרת מסכין מטבח ארקוס היא גדולה וחדה.... החתך ממש היה עמוק ונחתכה לי חתיכת עור די עמוק מהזרת... ירד לי המון דם אבל הצלחתי לעצור את הדימום בלחיצות , החזרתי אינטואיטיבית את החתיכת עור שנחתכה ותקווה שהפצע יחלים ויתאחה מהר יותר ושמתי פלסטר. בערב רציתי להחליף את הפלסטר והתחיל שוב דימום קל שפסק אבל הרגשתי סחרחורת וראיתי שחור בעיניים ופשוט התיישבתי על הרצפה כי פחדתי ליפול, מזל שבעלי היה איתי. כעת אני חוששת שפעלתי לא נכון ועשיתי טעות... האם עלי לפנות לרופא שיסיר את החתיכה שהחזרתי או להשאיר את המצב ככה? האם זה באמת יכול להתאחות ככה? האם עלי לעשות זריקת טטנוס? אני בהריון בשבוע 13. תודה מראש.

29/05/2016 | 18:30 | מאת: ד"ר רוית רייטר

שלום קמילה ראשית, כן הייתי ממליצה שרופא יבדוק את החתך ויוודא לפי בדיקה פיזיקלית שגם אין פגיעה עצבית או של כלי דם. ייתכן שגם תצטרכי זריקת טטאנוס במידה ולא חוסנת בחמש השנים האחרונות ומותר לתת חיסון טטאנוס בהריון. שנית, התסמינים שתיארת כגון "ראיית שחור בעיניים", סחרחורות, ותחושה של פרה-עילפון שקרו בזמן שראית דימום מהאצבע מצביעות על מצב בניגני שקורה להרבה צעירים, מה שנקרא בעגה הרפואית: סינקופה ווזוגאלית, אבל, עדיין אני ממליצה שתספרי גם את האינפורמציה הזאת לרופא כשאת הולכת להיבדק. בהצלחה

מנהל פורום רפואה דחופה (מיון)