בירור עליה ברמות של הכדוריות האדומות

דיון מתוך פורום  רפואה דחופה (מיון)

10/05/2016 | 00:55 | מאת: ישראל

שלום אלו בדיקות מקובל לבצע במסגרת בירור של עליה ב - RBC והמוגלובין והמטוקריט מעל הנורמה במספר בדיקות עוקבות. (בן 41, לא מעשן) קיבלתי לבצע: CBC LDH אלבומין JAK-2-V617F האם זה מספק? מקריאה קצת על עליה בכדוריות האדומות הבנתי שיש בדיקה מאוד מקובלת, בשם "אריתרופואטין" האם היא חיונית/יכולה להוסיף לנ"ל? ייתכן ובטעות לא נשלחתי לבצע גם את זה? לבקש את זה? תודה

11/05/2016 | 19:03 | מאת: ד"ר רוית רייטר

שלום ישראל הבדיקות שהתבקשת לבצע הן מתאימות, בעיקר הבדיקה jak 2 שיכולה להעיד על מחלה בשם "פוליציתמיה ורה" לא מזיק לבקש גם את בדיקת אריתרופואטין כל טוב

13/05/2016 | 01:06 | מאת: ישראל

שלום האם זו בדיקה שגרתית המבוצעת במי שיש לו המוגלובין והמטוקריט גבוה? זו בדיקה יקרה? הבנתי שצריך טופס התחייבות לצורך הבדיקה הזו, למה? ורציתי לדעת האם יש בזה גם שיקול כלכלי ולא הופניתי לבצע את זה כי הקופ"ח לא מאשרת את זה בקלות? תודה

מנהל פורום רפואה דחופה (מיון)