שאלה של לחץ מוחי בתינוק ששוחרר מאשפוז השבוע

דיון מתוך פורום  רפואה דחופה (מיון)

06/05/2016 | 18:21 | מאת: מיקי

שלום רב, שוחררתי עם התינוק שלי בן 7.5 חודשים יום רביעי זאת בעקבות חנק מהקאות 3 פעמים וחום רצוף גבוה מאוד שלא הגיב ככ ב3 ימים הראשונים. נמצא חיובי ל"אדנו" וירוס במשטח. ביום האחרון הסתכלה על התינוק רופאה שביקשה תפקודי תריס ואולטרסאונד ראש ולא הסבירה למה רק הציעה שהראש טיפה גדול והעיניים שלו גדולות.. ידעתי תמיד שהוא עם עיניים גדולות כמו ב"הלם" מרגע שנולד הוא ב"הלם"...הוא נגע בראש ובאוזניים שבועיים ונבדק לחשש בדלקת אוזניים עי 10 רופאים שלא מצאו כלום..האולטרסאונד גילה נוזלים במח. אמרו לי שיתקשרו להזמין אותו לאשפוז יום לעוד חודש!!!! מה שקבלתי באינטרנט זה מונח SUNSET EYES ו"הידרוצפלוס" בא לי לחזור למיון מאחר והוא פולט כל הזמן יותר מהרגיל גם שהחום ירד אבל אמרו לי שאין לי מה לעשות במיון כי זה לא נראה רציני?!?.... אני מודאגת וחושבת שאם יש לחצים במח זה יותר דחוף מדחוף...מה כדאי לעשות? אני מודאגת וכל החששות וסימני השאלה שהיו לי על הילד מסתדרות לי - הוא גם זורק ידיים ב"כבדות" ועשה את זה מ3 חודשים... תודה רבה לתשומת הלב! מיקי

06/05/2016 | 18:36 | מאת: ד"ר רוית רייטר

שלום מיקי אני מסכימה עימך. מאחר וציינת כי איתרו נוזלים במוח והתינוק ממשיך להיות סימפטומטי בנוסף לתסמינים אחרים שציינת, כדאי שיבדק שוב על ידי רופא, לכן כדאי לחזור אל חדר המיון על מנת לוודא שאכן אין בעיה מסכנת חיים בהצלחה

מנהל פורום רפואה דחופה (מיון)