עצירות

דיון מתוך פורום  רפואה דחופה (מיון)

06/05/2016 | 11:30 | מאת: הודיה

שלום אני כבר שבוע וחצי סובלת מעצירות קשה כשאני ממש מתאמצת יוצא לי עיגול בגודל גולה של צרכים (חמש פעמים בשבוע וחצי)... ניסיתי לאכול כל דבר שגורם לשלשולים כמו נס קפה פירות יבשים שתיתי הרבה מים וזה לא עזר אז הלכתי לרופא משפחה רביעי בערב... הוא בדק עם הסטטוסקופ את הבטן וגם מישש את הבטן ואז עשה לי בדיקה רקטלית ואמר לי לקנות חוקן בבית מרקחת ולרדת לאחות שתעשה לי במיידי חוקן... אני לא יודעת איך להסביר אבל אני ממש ממש ביישנית, הבדיקות האלו לא נעימות לי בכלל ואני לא מסוגלת להתגבר על הבושה. את הבדיקה הרקטלית הסכמתי כי הרופא צעק עליי אבל אני באמת לא יודעת איך בסוף הסכמתי לעשות.. בקיצור הלכתי לאחות ואמרתי לה שאני ממש מתביישת היא הלכה לרופא והרופא אמר לי שאם עד למחרת בבוקר אני לא מצליחה לעשות לעצמי אני חייבת לבוא לאחות אחרת יאשפזו אותי וזה ממש מסוכן... הגעתי הביתה ולא הצלחתי לעשות לעצמי גם חמישי ניסיתי ואני לא יודעת איך עושים את זה. לא חזרתי אתמול לאחות כי אני לא יכולה נפשית לעשות את זה.. אני מתביישת... אתמול בלילה התחלתי להרגיש לא טוב, הקאתי פעמיים ויש לי חום... אני מפחדת לחזור לרופא שלא יאשפזו אותי ושוב, אני פשוט מתביישת... אני לא יודעת מה לעשות... האם זה באמת מסכן חיים? האם ההקאות והחום קשורים? זה התדרדרות? יש משהו שאני יכולה עוד לנסות בלי התערבות רפואית? בבקשה... אודה לעזרה ולהבנה... בת 18...

06/05/2016 | 16:38 | מאת: ד"ר רוית רייטר

שלום הודיה ראשית, אל תרגישי בושה.. את צודקת שהבדיקות הללו אינן נעימות ואני מסכימה איתך, מאידך, אני כן חושבת שכדאי שתגשי אל חדר המיון על מנת לבצע בדיקות דם וצילום בטן על מנת לשלול סימנים לחסימת מעי. במידה ואכן את צריכה טיפול בחוקן (מאחר וישנן דרכים אחרות לטפל בעצירות כגון תרופות דרך הפה), האחות תוכל להדריך אותך או לבצע זאת במיון דרך אגב, זכותך כמטופלת לסרב לבדיקה רקטלית אני מקווה שהכל יסתדר עבורך, כל טוב לך

06/05/2016 | 18:01 | מאת: הודיה

אני לא מרגישה טוב כל כך.. ואני לא רוצה שיאמרו לי אשפוז..

מנהל פורום רפואה דחופה (מיון)