הפראות בדיבור והזיכרון

דיון מתוך פורום  רפואה דחופה (מיון)

05/05/2016 | 08:57 | מאת: אנה

שלום רב אימי בת 82. צלולה ועצמאית. נושאת קוצב לב. אין מחלות חריפות אחרות. לפני יומיים כאבי ראש עזים. בילבול במילים ובתוך המילים. לא יודעת לסיים משפט. בבית חולים רמברמ נעשו בדיקות. CT יצא תקיון. אולטרסאונד עורקים גם לא מצביע על ההפרעה חריפה בזרימת דם. בדיקות דם ללא יוצא דופן, לפי גילה. אחרי 24 שעות המצב טיפה השתפר התחילה לדבר יותר חלק. חשבנו שהירוע מאחורינו. שוחררה הביתה עם המכתב מעודד שהכליניקה חלפה. אתמול שהגענו הביתה הבחנתי שוב באותם סימנים. כאילו זה ממש לא הסתיים.. המצב הכללי שלה בסדר מבחינה פיזית. מה עלינו לעשות עכשיו? איך להמשיך את הטיפול? האם יש עדיין סיכוי שזה הסתדר? תודה רבה מראש אנה

06/05/2016 | 16:31 | מאת: ד"ר רוית רייטר

שלום אנה נשמע ממה שתיארת שאימך עברה שבץ מוחי, כאשר לעיתים אנשים חווים תסמינים שחולפים לאחר 24 שעות, כשזה נקרא "התקף איסכמי חולף" שיכול לחזור, לכן אני מציעה שתחזרי עם אימך אל חדר המיון לצורך בדיקה חוזרת של נוירולוג ובדיקות דם מאחר ותסמינים אלה לא תמיד משניים לאוטם מוחי, אלא יכולים לנבוע מסיבות שונות אחרות כגון הפרעה באלקטרוליטים (מלחים), התייבשות, מחלת חום, שימוש בתרופות ועוד סיבות שונות אחרות, אך כדאי שאמא תיבדק שוב על ידי רופא נוירולוג, יבוצע שוב CT מוח (מכיוון שלא תמיד רואים בהתחלה "סימנים לאוטם מוחי), לכן לצורך השוואתי כדאי ששוב יבוצע CT מוח. במיון הרופא יחליט בנוגע להמשך הטיפול והאם יש צורך באשפוז חוזר בהצלחה

מנהל פורום רפואה דחופה (מיון)