בדיקת גזים בדם

דיון מתוך פורום  רפואה דחופה (מיון)

18/04/2016 | 17:43 | מאת: חיה

שלום, אני בחורה בת 27, הייתי היום במיון עם כאבים בחזה וקוצר נשימה, עשו לי בדיקות ואמרו שהכל בסדר ושחררו אותי הביתה, ברקע היה לי אנדוקרדיטיס ויש פגיעה בינונית במסתם מיטרלי, אני במעקב קרדיולוגי כל חצי שנה, יש 2 בדיקות שראיתי שהן מחוץ לטווח התקין, הייתי רוצה לדעת מה המשמעות שלהן ושל ערך שהוא נמוך מהנורמה ב2 הבדיקות לפי מה שנראה בטווח התקין, ניסיתי למצוא מידע אך לא מצאתי בדיקת pao2 טווח תקין: 90-100 הערך הוא 27.6 ובדיקת sao2 טווח תקין: 95-100 והערך הוא 49.7

19/04/2016 | 09:54 | מאת: ד"ר רוית רייטר

שלום חיה PAO2 אומר לנו את הלחץ החלקי של חמצן בדם עורקי ו SA02 אומרת לנו על הסטורציה (רמת ריווי החמצן) בדם עורקי. לרוב, בדיקות גזים מהדם שנלקחות במיון, נלקחות מווריד ולא מעורק, ולכן המספרים יוצאים נמוכים יותר.

מנהל פורום רפואה דחופה (מיון)