כאבים בחזה ובראש

דיון מתוך פורום  רפואה דחופה (מיון)

18/04/2016 | 14:49 | מאת: ליאור

שלום, אני חיילת בת 19, סובלת מכאבים חדים בראש בערך פעם ביום - בצד שמאל בד''כ כבר מעל לחודשיים, ומכאב חד במרכז החזה בערך פעמיים ביום כמעט חודש . גם בראש וגם בחזה הכאב נמשך בערך דקה או שתיים וחולף . עשיתי אקג ובדיקת דם ושתי הבדיקות יצאו תקינות , וקיבלתי הפנייה לנוירולוג - עדיין לא קבעו לי תור . מה אפשר עוד לבדוק בקשר לכאבים בחזה ? האם יש קשר בין הכאבי ראש לחזה ? מהם דרכי טיפול ? תודה רבה

19/04/2016 | 09:34 | מאת: ד"ר רוית רייטר

שלום ליאור האבחנה המבדלת לכאבי ראש וחזה הינה רחבה ולא ברור האם ישנו קשר ביניהם, אבל יש צורך בבירור רחב יותר מאשר א.ק.ג ובדיקות דם. אכן יש צורך בבדיקת רופא נוירולוג והוא יחליט האם יש צורך בביצוע הדמיה כלשהי כגון CT או MRI של המוח. במידה ואת נוטלת גלולות למניעת הריון וקיים סיכון לקרישיות יתר בדם, חשוב לשלול אבחנה כגון sinus vein thrombosis שגורם להתפתחות קרישי דם בוורידי המוח כאשר במקרה של כאבים בחזה, קרישיות יתר יכולה לגרום לתסחיף ריאתי ואז אכן מופיעים כאבים בחזה. בנוגע לכאבים בחזה: הייתי מבקשת להיבדק גם על ידי רופא קרדיולוג, והוא יחליט לגבי ביצוע אקו לב ובדיקות נוספות. במידה ותתקבל אבחנה כלשהי, אז ניתן יהיה להסיק האם קיים קשר בין כאבי הראש והחזה. כל טוב

מנהל פורום רפואה דחופה (מיון)