זאת שוב אני

דיון מתוך פורום  רפואה דחופה (מיון)

15/04/2016 | 07:02 | מאת: רוני

אני מתנצלת שאני כותבת שוב אבל אני צריכה שוב את עצתך בשני דברים... ראשון- דבר נוסף שיש לי לעיתים (קרה כארבע פעמים בתקופת זמן של בערך שלושה חודשים והפעם האחרונה היתה שלשום), יש לי דם בשתן... הוא קצת צבוע באדום. לפעמים קרה שהיו כתמים חומים כהים (צבע של צואה). אני יודעת שזה מחייב בדיקה... אבל אני מפחדת מבדיקת ציסטוסקופיה. תכננתי לאמר לרופא שבוע שעבר אבל מאחר וראיתי שהוא אומר לי לעשות גם בדיקת שתן הנחתי ששם כבר יראו אם יש בעיה.. האם עליי לאמר לו גם את זה או זה גם ככה יתברר בבדיקת שתן? מחכה לתשובתך. דבר שני, קראתי על בעיות נוירולוגיות אתמול (לא כל כך ידעתי מה זה אומר עד אתמול... ויש דברים חמורים שם.. משום מה חשבתי שאלו בעיות פשוטות). אלך לבדוק את זה ואני מקווה שיהיה בסדר. אבל האם תוכלי לכתוב לי/לשלוח לי קישור למאמר שמפרט איך הולכת הבדיקה הנ"ל. לא מצאתי על זה מידע יעיל בגוגל (התחום רחב מידי ולא רלוונטי אליי). אני חייבת לקרוא לפני מה הולכים לעשות לי... אני בנאדם שפשוט לא אוהב מרפאות, מאוד "משתדלת" לא ללכת ולקוות שדברים יעברו מעצמם שבוע שעבר לדוגמה עם הרגל, לא היתה ברירה. (בקרוב אני הולכת לעשות בדיקת דם אחרי שלא עשיתי מגיל 6) לכן חשוב לי לפחות להכין את עצמי לפני כי אני יהיה לי קשה גם נפשית... אודה לעזרתך וממש מודה לך על עד עכשיו!!

15/04/2016 | 08:52 | מאת: ד"ר רוית רייטר

אני חושבת שצריך לומר הכל לרופא המשפחה, (גם אם את חושבת שזה לא רלבנטי) והוא כבר יחליט אילו בדיקות צריכות להתבצע. בנוגע לבדיקה הנוירולוגית- מדובר בבדיקה פיזיקלית פשוטה שהרופא מבצע, זה לא כואב ולא מפחיד, והיא בדיקה הכרחית. לאחר שהרופא יבצע את בדיקתו וישמע את תלונותייך, הוא יחליט איזה בירור נחוץ בהמשך ואם הוא בכלל נחוץ. צר לי, אך אין לי קישורים לבדיקות פיזיקליות. שבת שלום

מנהל פורום רפואה דחופה (מיון)