כלבת

דיון מתוך פורום  רפואה דחופה (מיון)

06/04/2016 | 18:52 | מאת: קארי

שלום,לפני יומיים הייתי בחוות האלפקות במצפה רמון והיו שם כמה כלבים של החווה שמשוטטים בחוץ חופשיים,אחד מהם שרט אותי בפרק היד כאשר ליטפתי אותו,הכלב היה מאוד ידידותי והוא קפץ עלי כי רצה ליטוף.השריטה ללא דם האם יש חשש לכלבת ? זריקת טטנוס אגב עשיתי לפני 3 שנים..אני מאוד פוחדת מאפשרות של כלבת למרות שהתקשרתי לוטרינר העירוני והוא אמר שהוא נותן לבעל החווה חיסונים ואף אמר שהאפשרות להידבק מכלבת באמצעות שריטה קטנה האם הדבר נכון??

07/04/2016 | 07:29 | מאת: ד"ר רוית רייטר

שלום קארי אם הווטרינר אכן טען שבעל החיים מחוסן כנגד כלבת, הסיכון שתחלי במחלה הוא נמוך, עדיין, נהוג בכל מקרה שכזה להיוועץ עם מומחה מלשכת הבריאות והוא זה שיחליט האם יש צורך במתן חיסון מניעתי לאחר החשיפה, לכן, אנא גשי אל חדר המיון, שם הרופא יוכל להיוועץ טלפונית עם מומחה ואז יוחלט על המשך הטיפול. מאחר וחוסנת נגד טטנוס לפני 3 שנים, אין צורך בחיסון נוסף. כל טוב

11/04/2016 | 09:55 | מאת: קארי

אני יודעת לפי מה שהוטרינר אמר שהוא נותן חיסונים לבעל החווה איני יודעת אם סעך החווה מקפיד לעשות אותם למרות ששאלתי כשיצאתי מהחווה באותו יום את העובדת שם והיא סיררה ואמרה שהכלבים מחוסנים.השאלה שלחרק בשביל השקט הנפשי האפ יש סיכוי להידבק בכלבת ע"י שריטה? שטחית ללא דם? האם תוארו מקרים כאלה בעבר בהיסטוריה או שמא רק בנשיכות? יש לציין שאני שבוע אחרי ומרגישה בסדר האיזור לא אדמומי ולא נפוח באמץ שריטה קלה, תודה.

מנהל פורום רפואה דחופה (מיון)