נבידו ובדיקות דם טסטוסטרון

דיון מתוך פורום  רפואה דחופה (מיון)

10/04/2016 | 03:33 | מאת: דני

שלום בן 41, מטופל בנבידו בגלל רמות טטסטוסטרון נמוכות. אני עושה מעקב בדיקות דם. אף שקיבלתי כבר כמה זריקות נבידו, רק בבדיקה האחרונה אני רואה עליה ברמות הטסטוסטרון הרגיל + החופשי. פרולקטין יצא קצת מוגבר (הבדיחה בוצעה קצת פחות משעתיים מזמן היקיצה) PROLACTIN 408.74 MU/L ( 50.00- 380.00) (.........)* בספירות דם אחרונות, היתה עליה קלה מאוד של המטקוריט, בבדיקה האחרונה יש עליה קלה גם בהמוגלובין וגם בסךהכדוריות האדומות (RBC): RBC 6.04 M/UL ( 4.30- 6.00) (.........)* HEMOGLOBIN 18.00 G/DL ( 13.50- 17.50) (.........)* HEMATOCRIT 52.20 % ( 38.00- 50.00) (.........)* 1. יכול להיות שזה התהליך,ורק לאחר כמה זריקות יש עליה ברמות הטסטוסטרון? 2. האם יש משמעות לעליה בפרולקטין או שאפשר לתלות את זה בעניין של השעות מהיקיצה? 3. הערכים החריגים בספירת הדם קשורים לנבידו? על מה זה משפיע אם יש עליה בכדוריות האדומות? האם יש בזה סיכון? מה מקובל לעשות במקרה כזה? תודה רבה

11/04/2016 | 11:48 | מאת: ד"ר רוית רייטר

שלום דני נבידו אכן יכול לגרום לעליה בספירת כדוריות הדם האדומות, אך הערכים שציינת לא נראים מדאיגים. מה שכן חשוב לציין זה שיש צורך במעקב אחר רמת PSA שהוא סמן ערמונית שיכול לעלות בזמן הטיפול, לכן, במקרה של סרטן ערמונית, ישנה התווית נגד לשימוש בתרופה זו, לכן כדאי שתבצע את הבדיקה הזו אצל רופא המשפחה מלבד מעקב אחר בדיקות דם שגרתיות כל טוב

מנהל פורום רפואה דחופה (מיון)