אחרי הפלה בציצוטק

דיון מתוך פורום  רפואה דחופה (מיון)

05/04/2016 | 18:09 | מאת: שולה

היי, עברתי הפלה לפני כ4 שבועות בשבוע 12 אך העובר התאים לשבוע 9 פלוס 4 ולא התפתח. היו לי שבועיים דימומים שהבנתי מד"ר ניזרי ברמבם שזה תקין ולאחר מכן יש לי מידי פעם בניגוב קצת ממש, חום קרישי. האם זה נורמלי? הבנתי שמחזור צריך להגיע כ4-6 שבועות אחרי הפלה ואתמול היה לי הרבה יותר מבדר"כ והיום הפסיק. האם כל מה שאני מתארת זה תקין?

06/04/2016 | 07:31 | מאת: ד"ר רוית רייטר

שלום שולה לאחר הפלה הדימום יכול קל, בינוני או כבד, בד"כ שבוע עד שלושה שבועות לאחר ההפלה. חלק מהנשים אינן מתחילות לדמם עד כמה ימים לאחר ההפלה, חלקן מפסיקות לדמם ואז שוב חוזרות לדמם, לחלקן יש קרישי דם עם התכווצויות בטן, כך שמה שאת מתארת נשמע תקין. אכן, המחזור אמור להופיע 3-6 שבועות לאחר ההפלה, אלא אם כן את נוטלת גלולות למניעת הריון או נושאת התקן תוך רחמי. במידה ותשימי לב כי את ממשיכה לדמם מעבר לזמן הרצוי, עולה חום, כאבי בטן בלתי נשלטים, אנא חזרי אל הרופא המטפל שלך, או אל ד"ר נזרי לצורך הערכה חוזרת. אני בטוחה שקיבלת הדרכה בנוגע לתסמינים שתjווי לאחר ההפלה, עדיין, אם תחושי ברע או תשימי לב לשינויים כלשהם, אנא חזרי אל הרופא המטפל כל טוב

מנהל פורום רפואה דחופה (מיון)