צום לפני בדיקת שומנים

דיון מתוך פורום  רפואה דחופה (מיון)

04/04/2016 | 00:50 | מאת: יואב

שלום 1.מה הסיבה שצריך צום לפני בדיקת רמות שומנים בדם? הרי המצב "הטבעי" שלנו הוא שאנחנו לאורך היום לא בצום, ממילא רמות השומנים גבוהות כל הזמן, אז המצב הרגיל אמור לשקף אובייקטיבית את המצב יותר מאשר בצום, לא כך? 2. מקובל שלפני בדיקת שומנים יש צורך בצום של 12 שעות, ולגלוקוז 8. בתיאוריה, אם אדם יצום יותר מ 12 שעות לפני הבדיקה, רמות השומנים יהיו עוד יותר נמוכות? (כנ"ל לגבי הסוכר) 3. בבדיקות לרמת הסוכר יש גם אפשרות לבדוק רמה ממוצעת של 3 חודשים אחרונים, לרמות שומנים אין בדיקה שכזו. אז בדיקה אקראית משקפת רק נכון להיום? כלומר יכול להיות שאדם עושה דיאטת שומנים שבוע שבועיים לפני הבדיקה והתוצאה תהיה סבירה, אף שלפני הדיאטה הוא אכל שומנים רבים במשך חודשים? תודה מראש על המענה.

04/04/2016 | 08:14 | מאת: ד"ר רוית רייטר

שלום יואב הסיבה בגינה אנחנו צמים לפני בדיקות דם היא על מנת לקבל (פחות או יותר ) תמונה אובייקטיבית של פרופיל שומנים, רמת סוכר ואף תפקודי כליות. אצל הסכרתיים אנחנו בודקים רמה ממוצעת של סוכר בשלושת החודשים האחרונים על מנת לוודא האם הטיפול הינו אפקטיבי ומודדים, מה שנקרא HBA1C. לגבי בדיקת שומנים בדם, איו בדיקה כזאת. הבדיקות האקראיות לא תמיד משקפות את המצב הנתון, מה שגם רמות שומנים וסוכר בדם נקבעות גנטית בסופו של דבר, כדאי לנהל אורח חיים נכון (תזונה, פעילות גופנית, להימנע מעישון) ולבצע בדיקות דם תקופתיות כל טוב

מנהל פורום רפואה דחופה (מיון)