בן 17 לא חש טוב זמן רב ופונה שוב

דיון מתוך פורום  רפואה דחופה (מיון)

29/03/2016 | 16:43 | מאת: מאור

אותם תלונות נמשכים חולשה ועייפות אציין שגם לחץ דם שלי מאוד גבוהה לטענת רופא ילדים בביקור רופא שביקרתי אתמול בעקבות מחחלה ויראלית חדשה תוצאות בדיקות דם: IRON43 mcg/dL CHOLESTEROL156 mG CHOLESTEROL- H 47 mg/dl CHOLESTEROL-LDL calc85.4 NON-HDL_CHOLESTERO 110 mg/dl PROTEIN0.06  הערות: CHOLESTEROL DESIRABLE < 200 BORDERLINE HIGH 200-239 HIGH >=240 CHOLESTEROL- HDL DESIRABLE > 40 CHOLESTEROL-LDL calc DESIRABLE< 10 יש לציין שציינתי את תוצאות אשר חורגות מנורמה בבדיקה דם שלי לחץ דם שלי לאחרונה ברוגע ומנוחה נימצא 175/85-90 דופק אחרון:130 והרבה פעמים רופא ראה את זה והתעלם, אשמח לתשובה אמרת י בעבר שאני לא מקבל מענה נרופא משפחה שלי

30/03/2016 | 12:25 | מאת: ד"ר רוית רייטר

שלום מאור עברתי על בדיקות הדם שלך ואכן ישנן חריגות מסויימות. לחצי דם גבוהים יכולים לגרום לחולשה כללית, אבל, אין ספק שיש צורך בבירור כגון אקו לב, הולטר לחץ דם, בירור אנדוקריני, סונר כליות (זאת אומרת צריך לחפש סיבה מדוע אתה סובל מלחץ דם גבוה). חשוב גם לבצע א.ק.ג. כדאי שתפנה אל רופא המשפחה ותשאל לגבי בירור לחץ דם גבוה אצל צעירים. קיים גם רופא מומחה שמטפל בלחצי דם גבוהים וזהו הנפרולוג, כך שתוכל לפנות גם אליו/אליה. במידה ואתה רואה כי אינך מקבל מענה מהרופאים שלך, והדרך היחידה לבצע בדיקות הינה דרך אשפוז, אז יש צורך לפנות אל חדר המיון בהצלחה

30/03/2016 | 16:03 | מאת: מאור

אוקי תודה!

מנהל פורום רפואה דחופה (מיון)