מושב שפר רחוב האגס 125

דיון מתוך פורום  רפואה דחופה (מיון)

30/01/2016 | 17:54 | מאת: שרה

בן זוגי בן ה 66 עבר צינטור מציל חיים ב 31.12, בהכנסת צנטר מרכזי אחד, הושתל תומכן שאינו מצופה תרופה. לאחר 4 ימים בהמלצת המצנטרים וכונן ניתוחי לב, עבר ניתוח ארבעה מעקפים, ברקע התברר כי בן זוגי סובל ממחלת לב איסכמית. לאחר ארבעת ימי התאוששות במחלקת לב, שוחרר לביתו. כל העת סבל בן זוגי מכאבי רגליים ובצקות, נאמר לנו בבית החולים ומפי רופא המשפחה כי אלו תופעות שכיחות לאחר ניתוח שכזה. כעבור יומים חזר בן זוגי למיון, עקב כאבי רגליים עזים. לאחר שעבר במיון ct רגליים נאמר כי אין לו אמבוליות אלא כלי דם איסכמים שיכולים להיות מטופלים במרפאות הקופה. לאחר אישפוזו החוזר במחלקת לב, הבצקות גדלו בכל גפיו והוא החל לסבול מכאבים עזים מאוד ברגליו וטופל במורפיום ומשכחי כאבים נוספים ומדללי דם. כעבור יומים, לאחר קושי נשימתי הורדם והונשם. במהלך ימים אלו נודע לנו כי מצבו מתדרדר. התדרדרות במצבו כללה כנראה זיהום לא מוסבר, הצללה לבנה בריאות, נוזלים בריאות (נוקזו מריאותיו ליטר נוזלים מכל ריאה בשבוע האחרון), בדיקת כליות במצב גבולי, הרגליים הכחילו עד גוון שחור (ככל שהימים עוברים מצבם מתדרדר). כרגע אנחנו נמצאים חודש לאחר שאושפז לראשונה. מאז הוא הורדם והונשם שלוש פעמים עקב אי יכולת לנשום עצמאית. מלבד שיפור מינורי במצב הכליות וספירת הדם, המצב רק מחמיר. רוב הבדיקות על טווח הנורמה והרופאים ( מומחים שונים מבית החולים) אינם יודעים לשים אצבע על הבעיה ובן זוגי דואך. הובהר לנו שמדובר בסיבוך נדיר ואין הצוות יודע את סיבתו. אנו מבקשים בכל לשון של בקשה את עזרתך. נשלח את התיק הרפואי במידת הצורך.

31/01/2016 | 09:34 | מאת: ד"ר רוית רייטר

שרה שלום ראשית, צר לי לשמוע על מצבו הרפואי של בן זוגך. ממה שאת מתארת, נשמע כי מצבו קשה ביותר. שנית, הסיבוכים שמופיעים לאחר ניתוח מעקפים הינם רבים והם כוללים דימומים, סיבוכים נוירולוגים, זיהומים, פגיעה בתפקוד הכלייתי, הפרעות קצב, אוטם לבבי, דלקת של קרום הלב ועוד. בנוגע למצבו הרפואי של בעלך- לא כל כך ברור ממה נבעה ההדרדרות שלו. זה טוב שהוא עבר הדמיית Ct רגליים על מנת לשלול תסחיפים, אך תסחיפים לאו דווקא יכולים להינתק מכלי הדם המרכזיים ולהגיע אל כלי הדם של הרגליים, אלא הם יכולים להגיע למעשה לכל מקום בגוף, ביניהם לכליות, למוח, לריאות. ציינת כי אין הרעה משמעותית בתפקודי הכליות, אך אחת הסיבות להופעת בצקות ברגליים הינה בריחת חלבון בשתן בשל פגיעה כלייתית וכאשר רמת החלבון בדם הינה מאד נמוכה זה יכול לפגוע בלחץ הדם, לגרום לזיהומים, הופעת בצקות בכל הגוף למעשה וגם להצטברות נוזלים בריאות. ציינת כי מומחים שונים עברו על התיק הרפואי של בן זוגך, כך שאינני יודעת האם התייעצו עם נפרולוג (מומחה כליות), או זיהומולוג. כשניקזו את הנוזלים מהריאה, אני מניחה שהנוזל נשלח לבדיקות שונות על מנת לוודא ממה זה נבע. אבחנה נוספת שניתן לחשוב עליה הינה תסחיף ריאתי. ממה שתיארת נשמע כי מדובר במקרה רפואי לא פשוט שמערב מס' מערכות שונות בגוף. קשה מאד לתת עצה רפואית וירטואלית מבלי לבדוק את המטופל ולעבור על כל הבדיקות שבוצעו עד כה. מנסיוני במחלקה הפנימית, יצא לי לפגוש משפחות שהביאו יועץ מומחה "מבחוץ", כך שכדאי אולי לנסות את האופציה הזאת. בהצלחה רבה

31/01/2016 | 15:37 | מאת: שרה

רוית שלום תודה רבה על התגובה המהירה והמפורטת. לבן זוגי יש אלבומין בדם 1.8 הוא לא אכל למעלה מעשרה ימים, אני מניחה מהחוסר מחלבון בגוף גרם לכל הסימנים שציינת (זיהומים, בצקות בגפיים, נוזלים בריאות ועוד) הבאנו יועץ חיצוני לחוות דעת נוספת וזה מסר לנו שהטיפול שבן זוגי מקבל הוא מיטבי. אך נכון להיום עדיין אין הבחנה בנוגע למצבו (יש חשד להיט או שליחת אמבוליות ונלקחה ביוספיה מהרגל, מחכים לתשובות). אנחנו מחפשים בנרות פנימאי או כל רופא שאולי ראה מקרה דומה. האם יש לך המלצה? שוב תודות רובות

מנהל פורום רפואה דחופה (מיון)