צליאק

דיון מתוך פורום  רפואה דחופה (מיון)

25/01/2016 | 10:50 | מאת: ירון

שלום האם בדיקת ANTI TTG בלבד מספיקה בשביל לשלול מחלת צליאק? ובלי קשר לשאלה לעיל. האם אדם בוגר שביצע בדיקות דם לצליאק ויצא שלילי, זה אומר שגם בהמשך לא יתפתח אצלו וממילא אין צורך לבדוק פעם נוספת גם לא לאחר 10 שנים וכדו'? תודה רבה

25/01/2016 | 11:44 | מאת: ד"ר רוית רייטר

שלום ירון מתחילים בירור מחלת צליאק על ידי בדיקה סרולוגית שכוללת בדיקת אימנוגלובולין מסוג IgA וכן נוגדן TTG במידה והם שליליים הסבירות כי מדובר במחלת צליאק הינה נמוכה, אך עדיין זה לא שולל בוודאות את המחלה במידה והחשד הקליני הוא גבוה, לכן במקרים כאלה מומלץ לבצע total IgA measurments כאשר ישנה גם גישה אלטרנטיבית והיא לבדוק גם IgA and IgG gliadin peptides וכמובן לנסות תזונה ללא גלוטן על מנת לראות האם התסמינים חולפים. בגדול, בדיקות סרולוגיות שליליות מצביעות על חשד נמוך לקיום המחלה, אך שוב זה לא שולל אותה במידה והקליניקה מאד מחשידה, כך שבסופו של דבר אישוש האבחנה הינו על סמך ביופסית מעי דק שנעשית דרך בדיקה אנדוסקופית. כדאי לפנות אל רופא המשפחה לצורך המשך מעקב והחלטה בהתאם למצבך הקליני על המשך הבירור, במידה והוא נחוץ. כל טוב

מנהל פורום רפואה דחופה (מיון)