מחלת כבד אוטואימונית

דיון מתוך פורום  רפואה דחופה (מיון)

22/01/2016 | 14:25 | מאת: עופר

שלום אלו בדיקות דם מבצעים כדי לבדוק/לשלול מחלה אוטואימונית של הכבד במקרה של עליה בתפקודי כבד + כבד שומני? אם אפשר בבקשה את שמות הבדיקות, אשמח מאוד. כמו כן, האם במידה ומבצעים את הבדיקות הנ"ל והכל תקין, ותולים את העליה בכבד השומני, זה אומר שלאורך השנים גם בעתיד העליה בתפקודי הכבד תהיה מחמת הכבד השומני או שבנוסף לכבד השומני יכולים לקבל מחלה אוטאואימונית? כלומר אם אדם עשה לפני כמה שנים בדיקות דם ונשללה מחלה אוטואימונית ועדיין יש תפקודי כבד מוגברים וכבד שומני, יש סיבה לבדוק מחדש או שכל עוד יש כבד שומני מתייחסים לעליה שהיא בגלל הכבוד השומני? תודה רבה ושבת שלום

23/01/2016 | 14:10 | מאת: ד"ר רוית רייטר

שלום שי לא נראה שישנו קשר בין כבד שומני לבין מחלה אוטואימונית, אך על מנת לוודא כי אכן הפרעה בתפקודי כבד נובעת מכבד שומני יש צורך לשלול מחלות כבד על רקע זיהומי ולא רק אוטואימוני כגון לבדוק וירוסים שונים, אולי לשלול מחלת ווילסון. כדאי לפנות אל רופא המשפחה על מנת שישלח מס' בדיקות שונות, כולל בדיקות אוטואימוניות חוזרות על מנת לשלול אטיולוגיות שונות להפרעה בתפקודי כבד. רופא המשפחה בוודאי יודע אילו בדיקות דם, כולל בדיקות אוטואימוניות צריכות להילקח. בהצלחה

מנהל פורום רפואה דחופה (מיון)