HEMATOCRIT

דיון מתוך פורום  רפואה דחופה (מיון)

18/01/2016 | 23:35 | מאת: שי

שלום בבדיקות דם בשלושת החודשים האחרונים (עשיתי כמה בדיקות), בספירת דם יש ערך אחד מוגבר מעט מעל הנורמה הכוונה ל HEMATOCRIT. האם זה בעייתי אם הוא קצת מעל הנורמה? למה זה יכול לגרום? ממה זה קורה? זה דורש בירור/מעקב כלשהו? תודה

19/01/2016 | 13:02 | מאת: ד"ר רוית רייטר

שלום המטוקריט גבוה יכול לנבוע מכמה סיבות: התייבשות, עישון, ומחלה המטולוגית בשם פוליציתמיה ורה, אך ציינת כי הערך שלו הינו מעט מעל הגבול העליון של הנורמה, כך שאייני רואה יש סיבה לדאגה, עדיין, כדאי לפנות אל רופא המשפחה והוא יחליט לגבי תדירות מעקב ספירות הדם שלך. בהצלחה

22/01/2016 | 13:39 | מאת: שי

שלום אכן אני לא מעשן, ומאחר וזה קרה בכמה בדיקות חוזרות, אני מניח שזה לא קשור להתייבשות. ואכן זה הערך היחיד שחריג בספירות הדם, וזה באזור 51-52 כשהטווח הוא 38.00 - 50.00 אם היתה לי בעיה של פוליצתמיה, זה היה מתבטא בעוד ערכים? תודה

מנהל פורום רפואה דחופה (מיון)