שאלה דחופה מאוד

דיון מתוך פורום  רפואה דחופה (מיון)

14/01/2016 | 21:55 | מאת: אלון

אני ממש חליתי בשפעת הגרון שלי כבר כואב מספר שבועות בלי שיפור אני משתעל עם ליחה מאוד מאוד ירוקה מצבי לא טוב הביאו לי אנטביוטיקה עכשיו בגלל שהגרון שלי כואב והשקדים נפחים אני לא יכול לבלוע את הכדור האם אני יכול להמיסו במים ולשתות ואם כן באיזה כמות של מים ביחס לכדור? מדובר על כדור רגיל ולא על קפסולה הוא כדור גדור הוא כדור ענקי ממש וגם לחצות לשתיים קשה לי בבקשה תעזרו לי שאלה נוספת ניסיתי לבלוע חצי מהכדור והיה לי קשה אז הפסקתי אבל בלעתי מאסז אני שלשלתי יום שלם נראלי בגלל הכדור אבל הפסקתי לקחת יותר זה מסוכן מה שעשיתי? כי אסור להפסיק טיפול באמצע תודה על המענה

15/01/2016 | 19:54 | מאת: ד"ר רוית רייטר

שלום אלון ראשית אינני חושבת שכדאי להמיס את הכדור במים מאחר וייתכן והוא לא יהיה אפקטיבי. שנית, במידה ועדיין אינך מסוגל לבלוע, לאכול או לשתות כדאי שתפנה אל הרופא שלך או שתפנה אל חדר המיון כדי שתבוצע בדיקת לוע, יילקחו בדיקות דם ובמידה וצריך, תקבל עירוי אנטיביוטיקה ונוזלים דרך הוריד. שלישית, ציינת כי אתה סובל בכלל משפעת, לכן במקרה כזה אין צורך באנטיביוטיקה , לכן יש צורך לוודא האם אכן מדובר בשפעת? דלקת גרון? האם חמורה? ואיזה טיפול צריך להינתן בהצלחה

מנהל פורום רפואה דחופה (מיון)