תחושת צמא ומתן שתן מרובה

דיון מתוך פורום  רפואה דחופה (מיון)

15/11/2015 | 22:38 | מאת: אבידן

היי דר, לא כל כך ידעתי לאן לשייך את השאלה. אני בן 27 בריא בדרך כלל ללא בעיות מיוחדות. מאז ומתמיד נתתי הרבה שתן יחסית לכמות השתייה ששתיתי ( אינני שותה הרבה בכלל), לאחרונה התחלתי להקפיד על שתיית מים, כמעבן שמתן השתן גדל אך באופן מוזר גם תחושת הצמא גדלה. ממה הדבר נובע? מה הטיפול או הבדיקות הכדאיות??? תודה רבה :-)

16/11/2015 | 14:27 | מאת: ד"ר רוית רייטר

שלום אבידן מתן שתן מרובה ותחושת צמא מתגברת יכולים לנבוע מבעיה הורמונלית ואף כלייתית, מה שפחות סביר במקרה שלך בשל גילך הצעיר. עדיין, אני ממליצה שתפנה אל רופא אנדוקרינולוג (מומחה לבעיות הורמונליות) והוא זה שיחליט לגבי בדיקות ספציפיות שיש לעשות. הייתי שואלת את המומחה לגבי אבחנה בשם diabetes insipidus, מה שנקרא בעגה הרפואית "סוכרת תפלה" בהצלחה

מנהל פורום רפואה דחופה (מיון)