כאב בטן בצד ימין

דיון מתוך פורום  רפואה דחופה (מיון)

13/11/2015 | 12:05 | מאת: רונן

שלום, כבר בערך שבוע יש לי כאב בטן עמום בצד ימין מתחת לצלעות הכאב נסבל הוא בא והולך אבל בכל זאת מפריע אנשים אומרים שיכול להיות שזה אבנים בכליות יש אמת בדבר?

14/11/2015 | 11:10 | מאת: ד"ר רוית רייטר

שלום רונן לרוב, התייצגות קלינית של אבנים בדרכי השתן נוטה להתבטא על ידי כאב חד שמקרין כלפי המפשעה או המותן באותו הצד, אך לא תמיד זה כך, לכן ניתן לחשוב במקרה שלך כי יתכן ומדובר באבנים בדרכי השתן, לכן הייתי ממליצה להתחיל עם בדיקת שתן פשוטה ועל סמך הבדיקה הגופנית שלך, בדיקת השתן, הרופא יחליט האם יש צורך בביצוע סונר כליות או אף CT בטן שעדיף במקרה של מטופלים עם השמנת יתר. מלבד אבנים בדרכי השתן, יש לחשוב גם על אבחנות אחרות רבות שכוללות ביניהן מחלות בדרכי מרה, לבלב, כיס מרה או אף הכבד. כדאי להיבדק על ידי רופא המשפחה שלך והוא כבר יחליט האם יש צורך בבירור דרך קופת החולים או האם יש צורך לפנות אל חדר המיון. בצלחה

מנהל פורום רפואה דחופה (מיון)