וירוס?

דיון מתוך פורום  רפואה דחופה (מיון)

08/11/2015 | 18:12 | מאת: איה

שלום מזה מספר חודשים שאני מרגישה חולשה יוצאת דופן, בחודש הראשון הייתי מרותקת למיטה ובכל תזוזה ראיתי מסך שחור מול עיניי ותחושת ערפול כבדה, חוסר ריכוז, בלבול, נשירת שיער מאסיבית, חולשת שרירים, דופק מואץ. בבדיקות דם נמצא ברזל נמוך(19) ופריטין 7. מכיוון שההמוגלובין היה 12 לא היה סביר שאני מרגישה ככה בגלל זה וחשבו שאולי מדובר בוירוס. בכל זאת התחלתי ליטול ברזל לפני חודש וחצי וחל שיפור במצבי, אבל עדיין ישנה חולשה גדולה שמאוד מפריעה לי לתפקד, זה מלווה בתחושה של שפעת (צריבה בגרון, צריבה באוזן, בלוטה בצד ימין של הצוואר, עייפות, בחילה, שלשול/צואה רכה) וזה פשוט מסרב לעבור כבר מעל לחודשיים. ביצעת MRI ראש- תקין. בדיקות דם- ברזל נמוך. בדיקת ראיה- תקין פה ולסת- תקין. אאג- הפרשות באוזן ללא ממצא מדויק, אולי פטריה. טיפול לא מועיל. בדיקת שמיעה- ירידת שמיעה הולכתית מזערית. פסיכולוג- ללא אבחנה של חרדה. אני מתייעצת כאן מכיוון שאינני יודעת אם תסמינים אלו דורשים בירור דחוף ומעמיק בבית חולים. האם יתכן שזה וירוס ששוכן בגוף כבר מעל לחודשיים? אני באפיסת כח וממש זקוקה להכוונה מה זה יכול להיות. לכל הכוונה מלומדת אודה

08/11/2015 | 20:17 | מאת: ד"ר רוית רייטר

איה שלום ממה שסיפרת נראה כי עברת בירור מקיף, אך האם היתה גם עלית חום באיזשהו שלב? אצל נשים מאד חשוב לבדוק את תפקודה של בלוטת התריס כיוון שכאשר הבלוטה אינה מתפקדת או מעט מתפקדת זה יכול להתבטא על ידי חולשה כללית, חולשת שרירים ונשירת שיער. מה לגבי בירור הורמונלי מלא? מה לגבי בירור פרופיל ויטאמינים ולא רק רמות ברזל? מה שהייתי ממליצה הוא שתפני אל רופא אנדוקרינולוג בקופת חולים והוא יחליט איזה בירור הורמונלי לעשות, אבל ללא קשר, לפחות שיבדקו את בלוטת התריס. שנית, במידה והיתה עלית חום, או הועלה חשד לזיהום כלשהו, אנא פני אל רופא זיהומולוג בקופת חולים שגם יכול להרחיב את הבירור בהתאם למצבך הגופני וההסתמנות הקלינית. בכל מקרה, חשוב שתהיי בקשר הדוק עם רופא המשפחה ועל כל שינוי שהוא יש להיוועץ עימו האם יש צורך לפנות שוב אל בית החולים לצורך בירור נוסף. בהצלחה

08/11/2015 | 21:19 | מאת: איה

המון תודה לך על התשובה המקיפה! את בלוטת התריס בדקו בבדיקות דם ונראה כי הכל בסדר. להסתמך על זה? אגב, לא רק שלא היה חום, תמיד כשהרגשתי שיש לי 40 מעלות חום מרוב חולשה וערפול אני מודדת ויש לי נמוך יחסית (35.5-36.2) היום ממש במקרה החום עמד על 37 כשמדדתי. בירור הורמונאלי מלא זה באמצעות בדיקת דם? ומה הכוונה בפרופיל ויטאמינים? גם בבדיקות דם? הרופא שלי חושב כאמור שזה וירוס שיעבור מעצמו, על כן אודה לך מאוד אם תוכלי לרשום לי אילו בדיקות דם/כלליות/ או הפניות לבקש ממנו. תבורכי על התשובה המפורטת והעזרה, כן ירבו רופאים כמוך!

מנהל פורום רפואה דחופה (מיון)