כאבים בבטן תחתונה

דיון מתוך פורום  רפואה דחופה (מיון)

05/11/2015 | 15:30 | מאת: לילך

כאבי בטן בצד שמאל. שלום,לאחרונה התחילו לי כאבים בבטן תחתונה בצד שמאל,כאבים דומים לכאבי ביוץ. באותה תקופה שהתחילו כאבים הייתי אמורה לקבל מחזור אבל לא קיבלתי. לפני שלושה ימים הייתי במוקד נשים ונאמר לי שמבחינה גינקולוגית הכל בסדר.אתמול הייתי אצל רופא משפחה והוא שלח אותי לעשות בדיקות דם(לגלות שאין דלקת) ובדיקות שטן. הבדיקות יצאו תקינות חוץ מלייקוציטים בשטן(500), אבל תרביחת יצאה שלילית. למי אני אמורה ללכת?לאיזה רופא? הכאבים לפעמים מקשים לי על הליכה,כי אני מרגישה מן דקירות. חשוב להוסיף שגם כל הגב התחתון כואב כמו במחזור. אנני יודעת למי לפנות תודה מראש והמשך יום נעים

06/11/2015 | 14:17 | מאת: ד"ר רוית רייטר

שלום לילך כאבי בטן תחתונה יכולים לנבוע מהרבה סיבות, ביניהן גניקולוגיות, בעיות במערכת השתן כגון דלקת, אבנים, דלקות מעי ואפילו בקעים. לפי בדיקת השתן שלך, נראה כי יתכן ויש לך זיהום בדרכי השתן, אך מה שקובע זה האם יש לך תלונות כגון צריבה בזמן הטלת שתן או הצורך להטיל שתן הרבה פעמים.. נוכחות לויקוציטים בשתן, עם כאבי בטן תחתונה וכאבי מותן/גב יכולים להצביע על דלקת בכליה עצמה.. כמו כן, כן הייתי ממליצה להיבדק שוב על ידי רופא גניקולוג ולעשות אולטראסאונד דרך הנרתיק על מנת לשלול בעיות בחצוצרה או אחרות. מלבד זאת, במידה ובשתן שלך יש תאים אדומים ואת לא במחזור, אולי הבעיה הינה אבנים בדרכי השתן, כך שעל מנת לא ללכת סחור סחור, הייתי ממליצה לחזור על בדיקות דם מקיפות יותר כגון ספירת דם, תפקודי כליות, כבד, בדיקת שתן כללית, להיבדק שוב על ידי רופא נשים, להיוועץ עם רופא המשפחה בנוגע לאולטראסאונד כליות ובמידה והכאבים אינם נסבלים והבירור אינו סובל דיחוי, לגשת אל חדר המיון ושם בהתאם לבדיקה הגופנית שלך, בדיקות הדם והשתן יוחלט על ידי איזה רופא תיבדקי ואיזה בירור נוסף תיאלצי לעבור. בהצלחה.

מנהל פורום רפואה דחופה (מיון)