כאבים חזקים בגב ורעידות

דיון מתוך פורום  רפואה דחופה (מיון)

03/11/2015 | 11:32 | מאת: טל ר

שלום, לפני כחודש וחצי אובחנה דלקת ריאות בצילום רנטגן שבמקרה ע"י כאבי גב עליון חזקים.(בנוסף חוויתי קוצר נשימה,אני אסמטי אבל הקוצר נשימה לא היה כמו התקף רגיל שאני חווה אלה משהו טיפה מוזר שקשה לתאר אותו). טופלתי תחילה בזינט ורוקסו למשך 10 ימים לאחר מכן חזרתי לרופא לאחר שהנשימה לא כל כך הסתדרה והכאבים באיזור הגב רק הלכו והחריפו. האריכו לי בעוד 4 ימים את הטיפול האנטי' וגם שזה לא עזר אז נטלתי למשך 3 ימים oflodex. במשך כל הימים הכאבים בגב נמשכו והנשימה לא הייתה במצב הסדיר, אושפזתי למשך 5 ימים עם טיפול של 60 מ"ג פרדניזון ואינלהציות בטענה שהדלקת ריאות גרמה להתלקחות של האסטמה. באמת היה שיפור מעט במצב הנשימה(יש לציין שלדעתי זה לא התקף רגיל, התסמינים באים בעיקר לידי ביטוי בזמן תפילה למשל שפתאום אני מרגיש שאופ משהו עוצר לי את האוויר) אך הכאבים בגב נותרו. שוחררתי מהאשפוז והכאבים בגב עדין נמשכים וההחמרה הנוספת היא שביומיים שלושה האחרונים הגוף ממש רועד(כמו "צמרמורת" שהגב רועד רק בלי תחושות של קור) ובנוסף גם הגפיים. אני מרגיש גם דפיקות לב מואצות למרות שהדופק ולחץ הדם תקין. *יש לציין שנעשו צילומי רנטגן ו-ct שבהם נשלל תסנין או כל דבר אחר בריאות או משהו שקשור לבית החזה. אשמח לייעוץ, תודה רבה!

03/11/2015 | 15:42 | מאת: ד"ר רוית רייטר

שלום רב ממה שהבנתי, הבעיה שנותרה בעינה הינה כאבי גב לא מוסברים. קשה לתת יעוץ מדויק מבלי לבצע בדיקה גופנית יסודית, בדיקות מעבדה חוזרות וצילומים רלבנטים. הייתי ממליצה על בדיקת רופא ראומטולוג וגם אורתופד על מנת לנסות להגיע לאבחנה. בהצלחה

מנהל פורום רפואה דחופה (מיון)