פיענוח תוצאות בדיקות דם

דיון מתוך פורום  רפואה דחופה (מיון)

27/10/2015 | 19:40 | מאת: שיראל

היי עשיתי היום בדיקות דם ויש שתי בדיקות שאני לא מבינה אותם . הבדיקה הראשונה היא : Hb core ab igg&igm התוצאה שלה היא : Nonreactive. הבדיקה השנייה היא : Hepatitis c ab והתשובה שלה היא : Nonreactive . אודה לך אם תסבירי לי מה הבדיקות אומרות ומה התשובות אומרות .

28/10/2015 | 10:57 | מאת: ד"ר רוית רייטר

שלום רב הבדיקות שציינת Hb core Ab IgG, IgM הינן מרקרים סרולוגים של הוירוס הפטיטיס B. בגדול, זיהום על ידי הוירוס הזה מתבטא על ידי שינויים ברמות האנטיגנים והנוגדנים שלנו בדם. האנטיגן להפטיטיס B, מה שנקרא, HBsAg הינו מרקר סרולוגי שמעיד על זיהום בוירוס, והוא מופיע בדם בין 1-10 שבועות לאחר שנחשפנו לוירוס, והוא נעלם בד"כ לאחר 4-6 חודשים אצל חולים שהחלימו מהוירוס. כאשר האנטיגן נעלם, אז יופיעו נוגדנים בדם, ואלה הן הבדיקות ששאלת עליהן, שהן Hb core Ab, שהוא מתחלק לשני סוגים: האחד הוא IgM, שמעיד על זיהום חד/אקוטי והאחרת הינה IgG,שמעידה על זיהום כרוני. לא ציינת לגבי בדיקת האנטיגן (HBsAg), וכן גם בדיקת נוגדן נוסף שנקרא anti HBs, שזה אומר שבמידה והאנטיגן הינו שלילי, HB core הוא שלילי, אך ה anti HBs הוא חיובי, אז זה מעיד על כך שהגוף שלנו מחוסן מפני הוירוס, כמו למשל לאחר שאנחנו מתחסנים כנגד הוירוס. במידה ואין לנו נוגדנים בגוף (זאת אומרת, anti HBs הוא שלילי), אז זה אומר שהגוף אינו מחוסן מפני הוירוס. הבדיקה השנייה שציינת- HCV Ab הינה מרקר סרולוגי של הפטיטיס C וזוהי בדיקת נוגדן כנגד הוירוס ובמידה והיא לא ריאקטיבית, אין צורך בבדיקות נוספות, שזה אומר שאין חשד להידבקות בוירוס (במידה וזה היה ריאקטיבי היה צורך בבדיקות נוספות). לעיתים מתקבלת תוצאה שהינה שלילית מוטעית, אך לרוב זה קורה אצל מטופלים מדוכאי חיסון.

28/10/2015 | 13:38 | מאת: שיראל

והתשובות יצאו תקינות ?

מנהל פורום רפואה דחופה (מיון)