כאב מקרין בראש וחולשה

דיון מתוך פורום  רפואה דחופה (מיון)

14/08/2015 | 22:34 | מאת: אנני

שלום רב לפני כמה שבועות סבלתי מדלקת אוזן קשה שהתלווה אליה תחושה מוזרה: במגע במצח ליד קו השיער בצד של האוזן המודלקת, הרגשתי מן כאב חשמלי שהקרין למאחורי הראש. הדלקת ברובה חלפה, עדיין ישנם כאבים עמומים בנגיעה באוזן ומסביבה אך הכאב החשמלי המדובר לא חלף לגמרי. בדיקה אצל נירולוגית לא מצאה משהו יוצא דופן ורק נאמר לי שאולי מדובר בתופעה ויראלית. רופא אאג לא מצא ממצאים שמעידים על המשך קיומה של הדלקת. אולי כדאי לציין שאני עדיין מרגישה חולה ועדיין מתקשה לבצע מטלות יומיומית בעקבות חולשה שהתלוותה לדלקת. האם לדעתך מדובר בשלבי החלמה של הדלקת החריפה? אגב, ניסיתי לחפש פורום פעיל שעוסק בנירולוגיה אך לא מצאתי כזה, על כן אודה לכל רעיון מלומד תודה.

18/08/2015 | 14:02 | מאת: ד"ר אריה ליפסקי

דלקת יכולה להשפיע על התפקוד של העצבים באזור. נראה לי שהמחלה וגם התחושה המוזרה חולפות (אבל עוד לא חלפו לגמרי). מאידך, המחשבה של הנוירולוג גם סביר. בפועל, אין צורך בהתערבות כרגע - לתת לגוף קצת יותר זמן להחלים - במקרה של עצבים, יכול לקחת מספר שבועות. במידה ואת חושבת שאין מגמה של שיפור (אפילו שיפור קל) או במידה ויש החמרה, צריכה להתייעץ שוב עם הרופאים שמטפלים בך.

מנהל פורום רפואה דחופה (מיון)