התעלפויות/איבוד הכרה

דיון מתוך פורום  רפואה דחופה (מיון)

14/08/2015 | 02:54 | מאת: אמיר

שלום רב אשתי זה זמן רב סובלת מהתעלפויות. ההתעלפויות באות בפרקים של כמה חודשים, לא יחסנו לזה חשיבות רבה מכיוון שהתזונה שלה לקויה (לא מרבה לאכול). ההתעלפויות מתחילות אצלה בסחרחורת, חולשה ואז שכיבה כאשר אני מרים לה את הרגליים.לאט לאט היא חוזרת לעצמה כמו גם האודם לפנים ולשפתיים. לאחרונה התעלפויות התגברו ונהיו קשות יותר לכיוון האיבוד הכרה ושאלות כמו " איפה אני". ישנו גם ליווי של נשימה כבדה מאוד. היא עשתה בדיקות דם כלליות,הייתה אצל ניורולג ואין לנו שום פתרון. אשמח לשמוע בעצתכם מה לבדוק ומה לעשות? תודה רבה

16/08/2015 | 09:35 | מאת: אמיר

ד"ר שלום בנוסף מסתבר כי אשתי סובלת מלחץ דם נמוך. האם זה הגיוני שזאת הסיבה העיקרית להתעלפויות המרובות? אני חושש מדברים אחרים. תודה רבה

20/08/2015 | 08:17 | מאת: ד"ר אריה ליפסקי

לחץ דם נמוך יכול לגרום לתופעה הזו, במיוחד מיד (תוך שניות / דקות) לאחר עמידה. הרופא המטפל (לפעמים בעזרת קרדיולוג) צריך לברר שאין בעיה אחרת שגורמת ללחץ דם נמוך (כולל נטילת תרופות מסוימות). תוודא שבוצע / פוענח אקג (אלקטרוקרדיוגרם). הייתי שוקל גם בדיקה שנקראת הולטר, ואולי בהמשך בדיקת TILT-TABLE.

מנהל פורום רפואה דחופה (מיון)