התעלפות ונעילת לסתות

דיון מתוך פורום  רפואה דחופה (מיון)

09/08/2015 | 02:21 | מאת: שמואל

ביום שישי האחרון אחותי העירה את טבא דלי לקול טלפון מאמא ודרך הטלפון הוא קיבל הודעה לא נעימה שאחי נפל עכשיו כנראה דלא הבין ונבהל לגמרי הוא הזיע והתעלף בעודו יושב על כסא ננעלו לו הלסתות לאחר מכן הורדתי אותו לרצפה והרמתי את רגליו והוא התעורר השאלה דלי היא כזאת הוא הייה בבית חולים ולא מצאו משו חריג ממה דבר כזה נובע?

11/08/2015 | 06:49 | מאת: ד"ר אריה ליפסקי

תופעה הזו לא נדירה לאחר קבלת בשורות לא טובות (או לאחר חשיפה לדם וכו'). בגילו בירור עדיין מומלץ. תקרא את הערך, במיוחד הפסקה על "התעלפות נוירו-קרדיוגנית": https://he.wikipedia.org/wiki/%D7%94%D7%AA%D7%A2%D7%9C%D7%A4%D7%95%D7%AA

מנהל פורום רפואה דחופה (מיון)