בבקשה תשובה דחוף(משככי כאב)

דיון מתוך פורום  רפואה דחופה (מיון)

27/07/2015 | 16:03 | מאת: or

שלום רב, האם ניתן לקחת כדור טרמדקס 50 מ"ג נגד כאבים לכאבי גב חזקים לאחר שלקחתי יום קודם 2 כדורי זלדיאר נגד כאבים? במקביל אני שותה אנטיביוטיקה (אוגמנטין)פעמיים ביום. אני שואלת משום שאתמול בשעה 24:00 בלילה לקחתי 2 כדורי זלדיאר(1 לא עוזר)שעה לאחר מכן שתיתי את האנטיביוטיקה ושעה אח"כ בשעה 02:00 הרגשתי לא טוב-רעידות בגוף תחושה של "אין לי אוויר לנשום" ואז הקאתי. אח"כ הרגשתי טוב יותר ונרדמתי. אז לשאלתי,האם אני יכולה לקחת עכשיו טרמדקס במקום זלדיאר? אגב, נשאר לי עוד יום וחצי לסיום הטיפול באנטיביוטיקה. ממתינה לתשובתך תודה אור

29/07/2015 | 09:37 | מאת: ד"ר אריה ליפסקי

אין אינטראקציה ידועה (לי) לגבי נטילת טרמדקס (טרמדול) ואוגמנטין. חשוב לציין שזאלדיאר מכילה טרמדול (בנוסף לאקמול) אז לא לשלב את שתי התרופות (טרמדקס וזאלדיאר) אלא עם הרופא המטפל הורה אחרת. לגבי ההקאה - המחלה עצמה או התרופות יכולות לגרום לה. אם את מרגישה בטוב, ניתן להמשיך טיפול. אם לא, לדבר עם הרופא המטפל.

מנהל פורום רפואה דחופה (מיון)