כבד ולבלב -סכרתית

דיון מתוך פורום  רפואה דחופה (מיון)

11/06/2015 | 21:17 | מאת: קטי

סכרתית כבר 15 שנה.כרגע לא מאוזנת.בעיה בבלוטת התריס לוקחת כדור .בus כבד מוגדל 15 סמ שומני ולבלב שומני.עודף משקל. בבדיקות כבד ערך 45 גבוהה .כליות גבוהה.סוכר גבוהה.יש אנמיה . כרגע כאבים חזרים ברום הבטן ימין וצד שמאל.עם אוכל ובלי אוכל. היה כנראה גם אירוע איכסמי לפי דברי הרופאה. במיון א.ק.ג תקין וצילום חזה תקין. שואלת לגבי המשך טיפול איזה בדיקות לעשות לכבד ולבלב. תודה רבה

12/06/2015 | 13:37 | מאת: ד"ר אריה ליפסקי

הכי חשוב - איזון סוכר ולחצי דם, ולרדת במשקל. מבחינת הכאבים, קצת קשה להגיד בלי לבדוק אותך, אבל יש מקום לשקול גסטרוסקופיה / קולונוסקופיה, ולחזור על תפקודי כבד בעוד כ 3 חודשים.

מנהל פורום רפואה דחופה (מיון)