קדחת הנילוס

דיון מתוך פורום  רפואה דחופה (מיון)

26/05/2015 | 18:06 | מאת: מורין

האם עקיצת יתוש הנגוע בקדחת הנילוס מסוכנת בתחילת הריון? שבועות ראשונים להריון.מהו זמן הדגירה והסימפטומים? נעקצתי מספר פעמים אתמול ואני חוששת מאד

02/06/2015 | 16:33 | מאת: ד"ר אריה ליפסקי

לפי משרד הבריאות, הסיכון מאד נמוך. ראי: http://www.health.gov.il/Subjects/disease/WNF/Pages/faq.aspx זמן דגירה - מספר ימים עד 3 שבועות, בד"כ 6 ימים. ברוב החולים, אין סימפטומים בכלל. ב20%, מחלה ויראלית טיפוסית (חום, כאב ראש/גוף, הקאות, פריחה) שתחלוף. בפחות מ1% מחלה יותר קשה.

מנהל פורום רפואה דחופה (מיון)