אקו לב

דיון מתוך פורום  רפואה דחופה (מיון)

29/05/2015 | 13:10 | מאת: מיכל

שלום בת 65 , לא מעשנת, בעלת עודף משקל, סובלת מלח"ד ומטופלת בתרופות, כמו כן רמות סוכר גבוהות ומטופלת בגלוקופז'. מבצעת בדיקת עיניים שנתית בהתאם להוראת רופאת המשפחה. נשלחתי לבצע בדיקת אקו (לא בגלל תלונה כלשהי) ע"י רופאת המשפחה בגלל יתר לח"ד. מצ"ב סיכום התוצאות, רציתי לשאול האם התוצאות תקינות? יש משהו שדורש בירור נוסף או מעקב כלשהו? סיבת הפניה: OBESITY, DM מסתמים: מסתם מיטרלי: אי ספיקה קלה מסתם אאורטלי: אי ספיקה מינימלית מסתם טריקוספידלי: אי ספיקה קלה מסתם פולמונרי: אי ספיקה מינימלית סיכום: NORMAL LEFT VENTRICULAR SIZE AND SYSTOLIC FUNCTION NORMAL RIGHT VENTRICULAR SIZE AND SYSTOLIC FUNCTION GRADE 1-MILD DIASTOLIC DYSFUNCTION MILD LEFT ATRIAL DILATATION MILD MITRAL REGURGITATION MILD TRICUSPID REGURGITATION, TIG - 37 MMHG MILD PULMONARY HYPERTENSIO תודה רבה

02/06/2015 | 16:45 | מאת: ד"ר אריה ליפסקי

התוצאות לא חמורות, אך לא לגמרי תקינות. כדאי להתייעץ עם הרופא מטפל / קרדיולוג.

מנהל פורום רפואה דחופה (מיון)