חולשה

דיון מתוך פורום  רפואה דחופה (מיון)

20/05/2015 | 15:18 | מאת: מיכאל

שלום בן 41, (לא מעשן, אבל יש עודף משקל) לאחרונה חש חולשה ועייפות יותר מהרגיל, וכן חש קוצר נשימה במאמצים. כמו כן לאחר מאמצים הדופק שלי יכול להישאר כמה שעות בסביבות 110. האם יש סיבה לחשוש למשהו או שזה יכול להיות קשור לשינה לא הכי טובה או מצב נפשי? אציין שלפני כשנתיים עשיתי אקו לב עקב קוצר נשימה, אך לבסוף הוברר שהיה מדובר בברונכוספאזם. מצ"ב תוצאות האקו, ורציתי לשאול: 1. האם האקו תקין (לגיל 39) לגמרי? מהמעט שהצלחתי להבין המחיצה בגבול העליון של הנורמה, האם זה משמעותי? דורש מעקב? 2. כתוב שהמסתם המיטרלי - MINIMAL INCOMPETENCE. מה פשר הממצא ?זה נורמלי ותקין לגמרי? TRICUSPID VALVE MILD INCOMPETENCE מה פשר הממצא? האם זה תקין? דורש מעקב כלשהו? M-MODE_MEASUREMENTS Normal Values (Cm) LEFT VENTRICLE ED DIAMETER..................... 4.70 ( 3.60- 5.60) ES DIAMETER 2.60 ( 2.70- 3.40) % FRACTIONAL SHORTENING 44.00 (27.00-53.00) IV SEPTUM-DIASTOLIC THICKNESS 1.20 ( 0.60- 1.20) LV FREE WALL-DIASTOLIC THICKNESS 1.10 ( 0.60- 1.20) RATIO IVS:PW 1.09 ( 0.80- 1.20) LEFT ATRIUM DIAMETER 4.00 ( 2.50- 4.00) AORTA DIAMETER 3.40 ( 2.40- 3.70) DESCRIPTIVE_DIAGNOSIS_(2-D_ECHO) LEFT VENTRICLE...... NORMAL SIZE LV CONTRACTION...... NORMAL RIGHT VENTRICLE..... NORMAL SIZE AND FUNCTION LEFT ATRIUM......... NORMAL SIZE AORTA............... NORMAL MITRAL VALVE........ NORMAL APPEARNCE NO M.V.P AORTIC VALVE........ NORMAL TRICUSPID VALVE..... NORMAL PULMONIC VALVE...... NORMAL PERICARDIUM......... NORMAL DOPPLER MITRAL VALVE MINIMAL INCOMPETENCE AORTIC VALVE NORMAL TRICUSPID VALVE MILD INCOMPETENCE TV GRADIENT: 20.00 MMHG PULMONIC VALVE NORMAL LEFT VENTRICLE...... INFLOW E:109 ,A: 64 CM/SEC, E/A: 1.70 NORMAL FIILING PATTERN תודה רבה

25/05/2015 | 13:00 | מאת: ד"ר אריה ליפסקי

אני חייב להודות שפענוח קפדני של אקו לב לא נופל בתחום המומחיות שלי - מעדיף שקרדיולוג יעזור לך להבין את המשמעות. אם זה, אין משהו מאד חריג (MINIMAL וMILD לא בעייתיים במיוחד). לגבי הדופק לאחר מאמץ, צריך לשקול התייבשות לאחר מאמץ, כושר ירוד, וכמה תסמונות מיוחדות (POTS, IST), בין היתר.

מנהל פורום רפואה דחופה (מיון)