הרדמה בזמן הנשמה

דיון מתוך פורום  רפואה דחופה (מיון)

24/05/2015 | 11:18 | מאת: מיכל

שלום. אדם מבוגר הורדם בזמן שהונשם עקב ספסיס. לאחר 4 ימים בהם לא קיבל עוד חומרי הרדמה, החל להראות סמני התעוררות קלים, הזזת יד ונשימה מהירה (עם ההנשמה), בגלל שהתנשם קיבל חומרי הרדמה שוב על מנת להקל עליו. אם יש הרעלה מעודף חומר ההרדמה (משום שהיתה ירידה בתפקוד כליתי וחומר ההרדמה הראשון לא יצא לגמרי מהגוף עד מתן חומר הרדמה בפעם השניה ולכן יתכן שהיה עודף חומר הרדמה בגוף), תוך כמה זמן הם מופיעים סימני ההרעלה? למשל חום ממאיר האם מופיע מיד עם הזרקת חומר ההרדמה העודף שגורם להרעלה או לאחר כמה שעות? ירידת לחץ דם, הקאות, דמעות, אצירת שתן מוחלטת, חמצת, תזוזת עיניים ימינה ושמאלה וכו, האם הסימנים מופיעים מייד או חלקם מופיעים מייד או שלוקח שעות עד להופעתם? תודה

02/06/2015 | 16:23 | מאת: ד"ר אריה ליפסקי

תלוי בחומר מרדים (דקות עד שעות). במקרה של חום ממאיר, תוך כדי מתן (לא בהכרח בתחילה) עד מספר דקות לאחר הפסקת העירוי. כמה מהתופעות לוואי שהזכרת מופיעים במטופלים בטיפול נמרץ גם ללא קשר לחומר מרדים, אז כמובן מסבך קצת את התמונה.

02/06/2015 | 19:01 | מאת: מיכל

למה סימנים אלו מופיעים אצל מטופלים בטיפול נמרץ גם ללא קשר לחומר ההרדמה? מדוע זה שכיח בטיפול נמרץ? ולכמה שעות התכוונת? האם עודף חומר הרדמה יכול לגרום למשל לירידת לחץ דם משמעותית מ150/80 ל80/60 למשל אחרי 8 שעות ממתן עודף החומר?

מנהל פורום רפואה דחופה (מיון)