קריאטנין גבוה וחלבון נמוך

דיון מתוך פורום  רפואה דחופה (מיון)

17/05/2015 | 21:26 | מאת: נעם

שלום חולה שבועיים לאחר ניתוח לב להחלפת 2 מסתמים עקב חיידק בלב. יש עליה ברמות קריאטנין (במגמת עליה), כעת עומד על 2.2. אלבומין נמוך- 2.8. מטופל בין השאר בפוסיד. קיבל הנחיה באשפוז למשטר נוזלים עם הגבלה לליטר בערך. א. מה הסיבה להגבלת נוזלים? בכדי לא להעמיס על הלב/בצקות? ב. האם קריאטנין גבוה ובמיוחד לאור מגמת העליה זה לא אינדיקציה לכך שיש צורך להרבות בנוזלים? (האם יכול להיות שיש טעות בהנחיה?) ג. לאחר ניתוח יש חשיבות לחלבון לצורך ההחלמה, מצד שני חלבונים לא טובים לקריאטנין גבוה? מה עושים במקרה כזה? השאלות ברמת התיאוריה ואל במקום ייעוץ מסודר תודה

18/05/2015 | 10:51 | מאת: ד"ר אריה ליפסקי

שאלות טובות ולא פשוטות. לגבי א' וב', לפעמים קשה למצוא את האיזון הטוב בין העמסת יתר על הלב ובין מספיק נוזלים "להשקות" את הכליות. (ויכוח תמידי בין קרדיולוג ונפרולוג.) לגבי ג', חלבונים לא פוגעים ישירות בקריאטנין. קריאטנין גבוה מעיד על תפקוד ירוד של הכליות, ובמקרה של ירידה משמעותית, הפחתה באכילת חלבונים מונעת פגיעות מסוימות נוספות. זה לא אומר לא לאכול חלבונים (אכן צריך חלבונים לצורך ריפוי פצעים), רק לא יותר מדי. שוב, איזון לפעמים קשה בפועל.

מנהל פורום רפואה דחופה (מיון)