שאלה

דיון מתוך פורום  רפואה דחופה (מיון)

09/05/2015 | 22:32 | מאת: חן

ביומיים האחרונים יש לי צואה שחורה.. לא אכלתי אוכל שאמור להשפיע על הצבע.. מלבד עוגיות אוריאו ( זה לא פעם ראשונה שאני אוכלת אותם) קראתי באינטרנט שצואה שחורה זה דימום פנימי, זה בהכרח דימום? אני אמורה לבדוק או לחכות כמה ימים לראות שזה עובר? ( אם אני לא טועה זה קורא לי לעיתים רחוקות)

10/05/2015 | 17:01 | מאת: ד"ר אריה ליפסקי

אפשר לראות צואה שחורה במקרה של דימום (בדרך כלל ממערכת העיכול העליונה), אבל יש גם אפשריות נוספות כגון כדורי ברזל או קלבטן. אפשר לגשת לרופא מטפל ולבקש בדיקת דם סמוי בצואה והמשך בירור.

מנהל פורום רפואה דחופה (מיון)