הירפס

דיון מתוך פורום  רפואה דחופה (מיון)

30/04/2015 | 12:12 | מאת: מודאגת

שלום רב, אני מתנצלת מקודם על השאלה המביכה. אבל זה מאוד מטריד אותי. בעלי נישק לי את שדיים (כולל הפטמות) בלילה. אציין כי, יש לי סדקים קטנים בפטמות. בבוקר הופיע לו הירפס בשפתיים. האם ייתכן שהעביר לי את המחלה? אני מאוד מודאגת כי הלידה שלי בערך עוד שבועיים ואני מתכוונת להניק. האם ייתכן שיופיע הרפס על הפטמות? או על עור הבטן? והאם ייתכן כי הועבר ההרפס לנרתיק על ידי מגע ידיים מזוהמות? (שוב זה בלילה וממש בבוקר הופיע לבעלי הירפס על השפתיים, מדובר בהתפרצות חוזרת). וכמה זמן ההירפס חיי על עור לא סדוק? תודה

01/05/2015 | 13:54 | מאת: ד"ר אריה ליפסקי

הסיכון מאד קטן, אבל במידה ויש לך פריחה בנרתיק (או מחלה "ויראלית") לפני הלידה, חייבת לדווח לרופא. כנ"ל לגבי פריחה על השדיים לפני שתתחילי להניק.

מנהל פורום רפואה דחופה (מיון)