שאלה

דיון מתוך פורום  רפואה דחופה (מיון)

31/03/2015 | 20:27 | מאת: דור

האם יש נוהל לקיחת דם במיון? לקיחת דם עם כפפות? האם יש חובה? חוץ מהמבחנות שאליהם נכנס הדם, האם נהוג לקחת דם במזרק נוסף בנפרד? לצורך מה? האם זה דבר חוקי? האם זה לשימוש כלשהו? ניסוי? או שזה דבר אסור חריג? אחות ללא כפפות שהיד שלה נוגעת בדם שיוצא מהמחט שחוברה ליד! זו פעם יחידה שראיתי ששומרים דם במזרק כמעט מלא וסוגרים אותו. האם אני טועה?

02/04/2015 | 13:18 | מאת: ד"ר אריה ליפסקי

להגן על האחות, היא אמורה להיות עם כפפות בשעת לקיחת דמים. לגבי מזרק נוסף - צריך לשאול אותה מה היא התככונה לעשות עם הדם (העברה למבחנה שלא היתה בהישג יד?).

02/04/2015 | 13:33 | מאת: שאלת המשך תודה

לקחה שתי מבחנות. ובמקום לסגור את המחט מהוריד המשיכה לקחת דם למזרק...זה לא נהוג. ללא שימוש לדעתי. מה שחמור יותר. מהמחט בוריד יצא דם החוצה והיא היתה ללא כפפות וזה נגע ביד דלה. ונזל על השולחן...משהו ברמה לא סבירה...ההתנהגות הית ה אטומה בעיקר מסכנת אותה עקרונית למרות שאין לי שום מחלה מדבקת חסושלום...נדהמתי....מבהיל קצת. השאלה מדוע לקחת דם נוסף מהמבחנות. שמעתי פעם שכל מיני בתי חולים לוקחים דם ללא רשות לניסויים. זה קיים? ובכלל באותו רגע הייתי ההלם אז לא שאלתי עכשיו זה נראה לא חוקי...דם זה מזהה גנטי של בנאדם...קשה להאמין שמשהו יעשה משהו..אבל בימינו הכל יכול....

מנהל פורום רפואה דחופה (מיון)