אצבעות ברגליים נרדמות

דיון מתוך פורום  רפואה דחופה (מיון)

18/02/2015 | 00:39 | מאת: מתן

היי דר רביב. לפני שבוע שאלתי אותך שאלה בנוגע למיאליטיס בחוט השדרה שיש לי. חבריי האירו לי את עיניי בנוגע לשאלה שאני הולך לשאול.. בחודשיים שלושה האחרונים, האצבעות ברגליים נרדמות לי. לפעמים זה רק האגודל ברגל ימין, לפעמים שניהם, ולפעמים ממש כל האצבעות נרדמות וישנה תחושה מרגיזה של נימול ועקצוץ, כמו כן ההרגשה היא כאילו האצבעות נפוחות, והן לא. קצת מציק. לא ייחסתי לזה חשיבות, מכיוון שחשבתי שזה נורמאלי שהן נרדמות. יש סיבה לדאגה? ממה זה נובע? אשמח לתשובה.

19/02/2015 | 18:42 | מאת: ד"ר רביב בנידור

כפי שהסברתי כבר :ייתכן ומדובר בשיירים של הפגיעה הקודמת שילוו אותך לתקופה ממושכת ואין מה לעשות לגביהם . ייתכן אבל אכן שמדובר בבעיה חדשה ושאולי לא היה מייליטיס חריף וצריך לבדוק מחדש . לצערי לא אוכל לסייע באינטרנט ויש מקום להערכה נוירולוגית מקיפה , דימות אם צריך ובדיקות נוספות , החל מפשוטות כמו ויטמין B12 ותפקודי תריס ועד בדיקות אימונולוגיות מורכבות יותר לבירור .

מנהל פורום רפואה דחופה (מיון)