עזרה בבית חולים איכילוב - יחס מחפיר

דיון מתוך פורום  רפואה דחופה (מיון)

13/02/2015 | 11:48 | מאת: גורמן אדוארד

שלום שמי אדוארד איני בטוח שאתם הגוף הנכון לפנות אליו אך אני אובד עצות ואנסה בכל מקרה זהו מכתב שכתבתי לתלונות הציבור בבית חולים איכילוב אשמח אם תוכלו לעבור אליו ולעזור בנושא (בכל מקרה תודה רבה ) שלום שמי גורמן אדוארד אני פונה בשם אימי מאריה להון אשר מאושפזת במחלקה פנימית א'. רציתי להציף קצת את היחס של הצוות בפנימית א' אימי מאושפזת פעם שלישית ב5 חודשים האחרונים במחלקה זו בפעמיים הראשונות היא הייתה במצב קריטי אחרי אירוע מוחי והיחס היה סביר ואפילו טוב לעתים היא הייתה בחדר קרוב לקבלה ודאגו לקלח אותה כל בוקר ולהחליף לה חיתולים בזמן אך הפעם הסיפור שונה לחלוטין היא אושפזה שוב ביום שני האחרון ה9/2/15 ועד היום יום שישי ה13/2/15 לא קילחו אותה, כשהיא לוחצת על כפתור המצוקה כדי לבקש שיחליפו לה חיתול מישהו מגיע רק אחרי 20-30 דק (לא מצוקה ולא נעליים) היא נענית בסירוב "נטפל בך כשיהיה לנו זמן בשבילך" ורק אחרי 3-4 שעות במקרה הטוב מישהו מגיע אך מאוחר מדי היא החליפה לעצמה כבר אישה אשר מוגדרת כסכנת נפילה חמורה צריכה להחליף לעצמה את החיתול כדי לשמור על שמץ של אנושיות בתוך כל המערכת הזאת! אני לא יודע אם זה בגלל שהיא בחדר האחרון במסדרון שהוא מחוץ ליחס של הצוות או בכלל שהיא בחדר עם אישה שיכולה לדאוג לעצמה ועוד מטופלת שלפי מיטב ידיעתי מוגדרת כצמח ולכן חושבים שאין למי לדאוג בחדר אבל היא לא קיימת מבחינתם, כשפיניתי לצוות לשאול למה לא מקלחים אותה בזמנים הקבועים טוענים שיש לחץ ויגיעו אליה כמובן שהבאנתי וביקשתי מאוד יפה שיגיעו אליה ויקלחו אותה(זאת עשיתי כל יום) אבל כבר יום שישי 4 ימים אחרי האישפוז ולא קילחו אותה אישה שסובלת מחום גבוה ומזיע כל היום צריכה להתקלח! אתמול בערב הגיע אחות כדי לסים לה קטטר נגד רצונה (מאחר והדבר גרם לסיבוחים קשים ודלקות בפעם הקודמת )טענה שחייבים וזאת הנחיית הרופאה כמובן שהיסכמנו אך בבדיקת הבוקר של הרופאה האחראית התברר שהיא לא אמרה זאת בכלל ואין צורך ושהאחות עשתה את זה כדי שיהיה יותר קל להסוף שתן , עוד פעם הרשלנות הרפואית יוצאת לאור. בנוסף האוכל שהיה בסדר בפעמים הקודמות הפך להיות בלתי אכיל קציצת בשר לא מבושלת אוכל קפוא וקשה ועוד מאכלים לא בשלים או מקולקלים מוגשים למטופלים איך מצפים מחולים לאכול את זה ??? אנשים שצריכים לאכול כדי להתחזק ומקבלים הוראות מפורשות מהרופאים לדיאטה מסויימת צריכים לאכול אוכל שלא היו מגישים גם בכלא. עוד בנושא שונה אימי באישפוזה הראשון אושפזה לאחר מס אירועי מוח, חשד לגידול בריאות, אי ספיקת כליות, לב, ריאות וחשד למחלה מערכתית (עמילואידוזיס) אחרי כ3 שבועות אישפוז בלי יותר מדי עדכונים מהרופאים או הסברים איך עלינו להתנהל קיבלתי שיחת טלפון בבוקר בהיר מאחראית המחלקה (שאינני זוכר את שמה) בוא תיכח את אמא היא מוחנה לשחרור כך פתאום אני בן יחיד בן 23 צריך לכחת אישה חולה תחת חסותי בלי שום שמץ של תמיכה מהמוסד הרפואי הכלכך נחשב שלכם בגלל שהחליטו שהיא יותר מדי זמן במחלקה וצריך לפנות מקום, אגב בדיוק בכלל חוסר התמיכה והרשלנות חזרנו למחלקה אחרי כשבוע שהיא הייתה בבית וכשנקלטנו האישפוז שאלו אותנו איך העזו לשחרר אותה הביתה במצב שלה זה לא יתחן בטח אני ביקשתי ולקחתי אותה מרצוני, שוב הרשלנות יוצאת לאור. אני כרגע אובד עצות ואיני יודע מה לעשות האם אני יכול לסמוך על בית החולים הזה או לא ? הצוות האחראי למטופלים פוגע אין סוף במטופליו בשיטתיות מתחת לרדר ואני מאוד סובלני ומבין את הלחץ שיש במחלקה אך אין זה תירוץ לחוסר האנושיות! אימי אחרי כ3 חודשים של מלחמה עם עצמה בשיקום של בנית הביטחון העצמי שלה, היא למדה שהיא בן אדם למרות מצבה(היא שוחררה מהבית חולים במצב של דיכאון עמוק), היא למדה ללכת ולדאוג לעצמה ככל הניתן במצבה הפיזי 3 חודשים של עליות וירידות של שיפור עצמי למצב שאפילו הצוות המשקם לא האמין שהיא תגיע ועכשיו במחלקה א' החליטו להרוס הכל כי הבן אדם לא משנה הם פשוט מוציאים את האנושיות מהבן אדם נותנים לאמא שלי לשכב בשתן ובזיכה שלה ימים שלמים בלי לדאוג לקלח אותה ולהחליף לה חיתולים סוגרים אותה במיטה ומגישים אוכל שהוא לא אכיל ברובו ופשוט בורחים מהחדר בלי שום יחס אני אישית עד (במקרה עמדתי ליד הדלת)למקרה שהיא ביקשה מהאח שיקרב לה את השולחן כדי שתוכל להגיע לאוכל והוא פשוט הסתובב והלך בלי שום יחס ורק כשראה אותי הסתובב לעזור ודחף את השולחן לכיוונה בחוסר זהירות ויצא מהחדר במהירות שעופות דורסים לא מגיעים אליה. אני לא יודע איך להסביר את המצב במילים אחרות ואני מצפה לתגובה וטיפול בהול במקרה, מכתב זה יגיע לעוד עיניים כדי להזיז את הדברים . הודה לטיפול מסור ומהיר, גורמן אדוארד. 0542248471

13/02/2015 | 21:19 | מאת: ד"ר רביב בנידור

לצערי איני רואה כיצד פורום זה יסייע לך . אני מבין את מצוקתך ומתרשם ממצבה הרפואי הקשה מאוד , והבלתי ניתן לריפוי כנראה לפי תיאורך. בתי החולים היום ובפרט המחלקות הפנימיות וחדרי המיון הם במצב נורא וקורסים תחת חסר כוח אדם ומיטות ועודף חולים וזה מתבטא פעמים רבות בחוסר יכולת לתת מקסימום יחס אישי למטופלים ולמשפחותיהם . יש עובדים סוציאלים במחלקות שיכולים לסייע - למשל סידור מסגרת במוסד סיעודי , שייתכן וזה המקום המתאים למטופלת במצב שאתה מתאר ושיכול לחסוך לכם פניות רבות לבית החולים . המערכת רחוקה מלהיות מושלמת .

מנהל פורום רפואה דחופה (מיון)