קרינה

דיון מתוך פורום  רפואה דחופה (מיון)

24/01/2015 | 09:28 | מאת: עדמ

שלום. 2 שאלות: האם הקרינה בטיפולי הקרנות למחלת הסרטן זהה לקרינה של צילומי סיטי ורנטגן? אדם שעבר במהלך 5 השנים האחרונות 5 סיטי סיטי חזה ו30 רנטגן חזה, בכמה גדלה הסבירות לחלות בסרטן מכמות עצומה כזו של קרינה? תודה

24/01/2015 | 18:09 | מאת: ד"ר רביב בנידור

קשה לאמוד : אין ספק שהסיכון של האדם הזה גדל , אך זה תלוי מאוד גם בגילו - יותר בצעירים עד גיל 40 נאמר מאשר במבוגרים יותר. הקרינה בהקרנות רפואיות היא בכל מקרה גדולה לאין שיעור מבבדיקות דימות . השאלה היא אם הבדיקות מוצדקות או לא - למשל בן אדם שפונה בתלונה של קוצר נשימה כל פעם לבית חולים אחר באופן דחוף והסיפור לא מוכר אז ככל הנראה כן .

מנהל פורום רפואה דחופה (מיון)