סותרי חומצה

דיון מתוך פורום  רפואה דחופה (מיון)

16/01/2015 | 15:47 | מאת: אבי

שלום האם כל מי שנוטל אספירין באופן קבוע צריך לקחת גם סותרי חומצה בכדי למנוע פגיעה בירית הקיבה? אם כן, מדוע, הרי זה עם ציפוי מיוחד, לא כך? ועל איזה מינון של אספירין מדובר, האם גם במינונים נמוכים? ולגבי סותרי חומצה, האם יש להם תופעות לוואי בשימוש ממושך? זה פוגע במערכת כלשהי בגוף? תודה

16/01/2015 | 17:17 | מאת: ד"ר רביב בנידור

אין המלצות גורפות לכך ולא חייבים. המצופה גם עלול לגרום לגירוי רירית הקיבה אם כי אולי פחות . חשוב לקחת על קיבה מלאה. לסותרי חומצה יש תופעות לואי כמו לכל תרופה.

מנהל פורום רפואה דחופה (מיון)